Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rønne Havn: Østersøen næste gang

Søgeord:

1. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

530 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nordsøen vandt første slag om Danmarks nye store havvindmølleprojekter.

 

Forligskredsen bag Energiaftalen besluttede torsdag, at Danmarks største havvindpark skal ligge i Nordsøen. Den kommende kæmpepark, som navngives Thor bliver udbudt i 2019, skal levere strøm til 800.000 husstande og vil skabe over 8.000 jobs i anlægsfasen.

 

- Den kommende havvindpark bliver vores klart største, og den vil levere et stort bidrag til lokal vækst og den grønne omstilling, udtalte energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) en pressemeddelelse og uddyber:

 

- Havvind er en dansk specialitet, og Nordsøen er godt på vej til at blive et Silicon Valley for havvind, hvilket kun bliver understreget i dag, siger Lars Chr. Lilleholt.

 

Energiministeren har ifølge jp.dk også nævnt Kriegers Flak i Østersøen, der er blevet fravalgt i denne omgang.

- Kriegers Flag var også et godt bud. Der kommer jo to havvindmølleparker mere, og der kan Kriegers Flak komme op igen.

Rønne Havn

Rønne Havn A/S er i forbindelse med sin havneudvidelse blandt andet blevet valgt til udskibningshavn når den 600 MW store havvindmøllepark skal placeres på Kriegers Flak i Østersøen i 2020. Her forventer man fra havnens side egentlig også, at der nok skal falde flere aktiviteter af til Østersøregionen på et senere tidspunkt:

 

- Jeg vil selvfølgelig ønske tillykke til de kommuner og havne, der får gavn af disse aktiviteter. Ministeren nævner, at han venter at det skal yde et godt bidrag til den lokale vækst. Lige akkurat den del er jo vigtig at tage højde for fra politisk side. For hvis Danmark skal bevare den grønne førertrøje indenfor havvind – så er det vigtigt at Danmark ikke bliver delt geografisk på midten. Så er det vigtigt at tænke hele Danmark med, siger Thomas Bendtsen, adm. dir. for Rønne Havn A/S.

Der er allerede screenet for nye områder i Østersøen som er erklæret egnet til anlæg af flere havvindmølleparker. Og snart skal to yderligere 800MW-parker placeres:

 

- Vi har noteret os, at der er hele to andre 800 MW parker som skal placeres og det ville være mærkeligt om ikke man tænker i den samfundsøkonomiske effekt i forbindelse med en placering i Østersøen – så de gode tanker om at bidrage til lokal vækst går til forskellige egne af Danmark i kampen om at bibeholde Danmark som ”grøn vindernation,” siger Thomas Bendtsen, der kvitterer for at forligskredsen viser ambitioner og gode takter på klima- og energiområdet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk