Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ros for løft til havne

Søgeord:

9. april 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

183 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Shipping- og havnevirksomheder hilser løft til baglandsinfrastrukturen velkommen.

 

Danske Shipping- og Havnevirksomheder tager godt imod regeringens udspil til en ny plan for udbygningen af den danske infrastruktur, der blev præsenteret torsdag på et pressemøde i Kalundborg, hvor havnen kan se frem til motorvej omtrent til kajen, hvis planen bliver vedtaget i Folketinget.

 

- Det er vigtigt med en samlet plan for dansk infrastruktur, siger Jakob Svane, sekretariatschef for Danske Shipping-og Havnevirksomheder.

 

- De fleste shipping- og havnevirksomheder er også afhængige af god infrastruktur i baglandet og af, at dansk erhvervsliv generelt er konkurrencedygtigt. Desuden er det vigtigt at planen er langsigtet plan, så erhvervslivet har vished for udviklingen. Vi håber derfor også på en bred politisk aftale.”

Marselistunnelen m.m.

Regeringen vil bl.a. prioritere en række infrastrukturprojekter som er vigtig baglandsinfrastruktur for havne.

 

- De konkrete projekter hilser vi også velkommen - ikke mindst Marselistunnelen i Aarhus, som er en helt afgørende forudsætning for Danmarks største erhvervshavn og alle de shipping- og havnevirksomheder, som er afhængige af den, siger Jakob Svane.

 

Kortlægning

Regeringen vil også gennemføre en kortlægning af de danske erhvervshavne, deres roller og betydning for forskellige sektorer, samt en analyse af tilgængeligheden af elektricitet og nye brændstoffer i havne.

 

- Den grønne omstilling er et grundvilkår, og noget som alle shipping- og havnevirksomheder arbejder med på den ene eller anden måde. Så en analyse af elektricitet og nye brændstoffer i havnene er vand på vores mølle. Havnenes betydning for erhvervslivets forskellige sektorer kender vi meget til i Danske Shipping- og Havnevirksomheder, så en sådan analyse bidrager vi naturligvis også gerne til, slutter Jakob Svane.     /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk