Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rusland og Belarus ekskluderes fra Skills

Søgeord:

9. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

239 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Vi kan ikke samarbejde med et Rusland, der er i krig i Ukraine, lyder det fra SkillsDenmark.

 

Den internationale organisation, der arrangerer Skills-verdensmesterskaber og den europæiske afdeling har begge besluttet at udelukke Rusland og Belarus fra deltagelse i internationale konkurrencer. Samtidig suspenderes begge landes medlemskab af WorldSkills og WorldSkills Europe på grund af den russiske invasion af Ukraine.

 

- Vi bakker fuldstændig op om beslutningen om at udelukke Rusland og Belarus. Vi kan ikke have et samarbejde om konkurrencer for unge med et Rusland, der er i krig i Ukraine, siger Søren Heisel, formand for SkillsDenmark.

 

- Danmark bakker selvfølgelig op om den internationale beslutning, og derfor kunne vi heller ikke deltage i europamesterskaberne i Skt. Petersborg. Vi er tilfredse med, at der nu er en fælles international beslutning, siger Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark.

Sankt Petersborg i Rusland skulle efter planen være værtsby for EuroSkills 2023, men nu har WorldSkills Europe besluttet at flytte europamesterskaberne til en anden europæisk by. Hvilken vides ikke endnu. Både Belarus og Rusland er med dagens beslutning udelukket fra at deltage i både WorldSkills i Shanghai i oktober 2022 samt EuroSkills i 2023, ligesom de to lande ikke har adgang til nogen form for samarbejde om udviklingen af de faglærte uddannelser i Skills-regi.

 

Danmark skal være vært for EuroSkills i 2025, hvor europamesterskaberne afholdes i Herning. Seneste WorldSkills blev afholdt i Kazan i Rusland, hvor Putin åbnede arrangementet. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk