Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Ryd op i hav af bureaukratiske benspænd

Søgeord:

7. september 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

203 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Havne med appel til politikerne forud for kommende havvindeventyr i Nordsøen og Østersøen.

 

Hos Danske Havne er man begejstret over udsigten til al den aktivitet, der er udsigt til på de danske havne med de store politiske satsninger på havvind i Østersøen og Nordsøen.

 

Beregninger fra Danske Rederier viser, at havvindpotentialet kan skabe i hundredetusindevis af danske arbejdspladser frem mod 2050.

 

Men udsigten til de mange arbejdspladser kræver især én ting af de danske politikere, lyder det fra Tine Kirk, direktør i brancheorganisationen Danske Havne:

 

- Politikerne skal rydde op i det hav af regler og bureaukratiske benspænd, der medfører, at det kan tage op til otte år at få godkendt et havvindmølleparkprojekt. Fjernes de forhindringer ikke, vil de store ambitioner blive borte med blæsten og jobfesten finde sted i andre lande, skriver Tine Kirk på LinkedIn.

Hun tilføjer, at over halvdelen af de danske erhvervshavne på forskellig vis er involveret i havvindprojekter eller med Power-to-X og CO2-fangst.

 

- Havnene er de senere år i voksende omfang blevet helt centrale omdrejningspunkter for vindmøller – både med produktion, test, udskibning og service, slutter hun.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk