Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Særtransporttilladelser forenkles

Søgeord:

5. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

199 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vejdirektoratet indvier ny proces for ansøgning om særtransporttilladelse.

 

For nylig overtog Vejdirektoratet håndteringen af særtransporttilladelser for hele transportbranchen. Det sker med introduktionen af en ny og enkel digital ansøgningsproces, der skal gøre det nemmere for virksomhederne at søge om tilladelse til at køre med særtransporter på det danske vejnet.

 

Helt konkret handler det om, at Vejdirektoratet har udviklet en ny proces, der kun rummer én digital indgang via virk.dk for alle ansøgere – både indenlandske og udenlandske. Det er en mærkbar forenkling i forhold til det tidligere ansøgningssystem og i øvrigt noget, der længe har været efterspurgt af de aktører i transportbranchen, der kører med særtransporter, lyder det fra Vejdirektoratet.

 

- Vi har lyttet til ønskerne om at få en mere forenklet ansøgningsproces, fortæller områdechef Gitte Hoeg.

- Og på den baggrund har vi udviklet denne nye løsning, der er blevet testet af udvalgte brugere fra transportbranchen, som har bidraget med input og sagt god for den.

 

Selve sagsbehandlingen vil Vejdirektoratet håndtere med de værktøjer, som man i forvejen bruger til at behandle tilladelser til Råden over vejareal og gravetilladelser. Det skal være med til at sikre en effektiv sagsbehandling.

 

- Vi forventer at behandle de spontane og relativt enkle anmodninger om tilladelse til særtransport på én dag, mens de mere komplekse ansøgninger kan tage op til ti dage fra det øjeblik, alle nødvendige oplysninger er tilvejebragt, siger Gitte Hoeg.

 

- Det er i overensstemmelse med de servicemål, der er aftalt med transportbranchen.

I alt forventer Vejdirektoratet at skulle behandle op mod 35.000 særtransporttilladelser om året. Det sker ved hjælp af medarbejdere, der kommer til at sidde på flere af Vejdirektoratets tjenestesteder rundt omkring i landet.

 

- Det er en stor opgave, som vi glæder os til at give os i kast med, siger Gitte Hoeg.

 

- Vi vil naturligvis følge hele området tæt i opstartsfasen og rette eventuelle udfordringer med de nye systemer så hurtigt som muligt. Og i den forbindelse er det også en stor hjælp, at vi kan bygge på de gode erfaringer, som vi har fået fra Rigspolitiet i overgangsfasen.

 

Opgaven med at håndtere særtransporttilladelser overgik fra Rigspolitiet til Vejdirektoratet i forbindelse med politiforliget i 2020. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk