Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sættevogn med usle bremser fik taget pladerne

Søgeord:

31. maj 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

406 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Tungvognscenter Syd i koordineret aktion standsede 55 lastbiler.

 

26. maj deltog Tungvognscenter Øst (TCØ) i en såkaldt multikontrol – en koordineret aktion med flere myndigheder, hvor 55 lastbiler og fire varebiler blev indbragt til kontrol ved Transportcenter i Køge.

 

TCØ ved Midt- og Vestsjællands Politi var talstærkt repræsenteret ved kontrollen på Skandinavisk Transportcenter. I alt deltog 13 politifolk fra TCØ, som sammen med flere andre myndigheder skulle kontrollere lastbiler og varebiler.

 

Blandt deltagerne var også Skattestyrelsen, Nationalt Færdselscenter ved Rigspolitiet, Arbejdstilsynet, Miljøstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Færdselsstyrelsen og Militærpolitiet.

 

55 lastbiler og fire varebiler blev trukket ind til kontrol, hvoraf 20 af lastbilerne var udenlandske.

Flere alvorlige fejl

For politiet kom der flere sager, som nu skal efterforskes og færdiggøres. Heriblandt var der så alvorlige fejl og mangler, at nummerpladerne måtte inddrages. Der var desuden overtrædelser fra tungvogne, der kørte med farligt gods, og nogle lastbiler havde problemer med at overholde køre- og hviletiden, fortæller politikommissær Henrik Fobian, der er leder af TCØ.

 

- Flere af sagerne var så alvorlige, at lastbilerne ikke kunne køre videre fra transportcentret. Vi måtte også inddrage nummerpladerne på to sættevogne, efter de var afprøvet på politiets bremseprøvestand. Det viste sig blandt andet, at den ene kun havde en samlet bremseprøveværdi på 22 procent, som desværre er langt under den tilladte værdi, og som kan betyde alvorlige uheld, når lastbilen ikke kan bremse godt nok, siger Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet holder med jævne mellemrum disse kontroller med flere andre myndigheder. TCØ er et af de tre tungvognscentre i Danmark, og det østlige center dækker hele Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm, men holder til i Greve i Midt- og Vestsjællands politikreds. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk