Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sikre rastepladser efterlyses

Søgeord:

6. december 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

398 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DI Transport kritiserer uambitiøse EU-visioner for sikre rastepladser.

 

EU’s transportministre mødtes mandag til Rådsmøde i Bruxelles. Hovedpunktet på dagens dagsorden var revisionen af forordningen om det transeuropæiske transportnet (TEN-T forordningen), hvor det tjekkiske formandskab lykkedes med at skabe enighed blandt medlemslandene. DI Transport mener dog, at medlemslandenes ikke var ambitiøse nok om etableringen af nye rastepladser.

 

Rådet nåede til enighed om forordningen om EU’s retningslinjer for udvikling af det transeuropæiske transportnet (TEN- T). TEN-T-politikken er et nøgleinstrument til udvikling af et effektivt transportnet på tværs af EU. Med revisionen af den nuværende forordning styrkes infrastrukturkravene betragteligt, og de udvides for at lette overgangen til bæredygtige transportformer.

 

 - Det er positivt, at EU’s transportministre er blevet enige om en fælles holdning, men på en række områder kunne man godt have ønsket sig nogle højere ambitioner fra landenes side særligt på udvidelsen af nye, sikre rastepladser, siger Rune Noack, transportpolitisk chef i DI Transport.

 

 - Det er ærgerligt, at landene nedtonede Kommissionens ambitioner og ikke ville investere i flere rastepladser. Sikre rastepladser i EU er en vigtig del af infrastrukturen, og de er med til at sikre ordentlige forhold for chauffører og medarbejdere i branchen, siger Rune Noack.

Fit for 55

På Rådsmødet gav det tjekkiske EU-formandskab desuden en status for en række igangværende lovgivningssager, herunder de relevante forslag i EU’s klimapakke ”Fit for 55”, der samlet set har til formål at reducere EU's drivhusgasemissioner med mindst 55 % senest i 2030.

 

- Transportforslagene i Fit for 55 alle er væsentlige bidrag til den grønne omstilling af sektoren, og jeg håber, at det kommende svenske EU-formandskab vil videre med at nå til enighed med Europa-Parlamentet om forslagene, siger Rune Noack og fortsætter:

 

- Ikke mindst når det gælder infrastrukturen til ladefaciliteter er det helt nødvendig at have et højtambitionsniveau, så der reelt skabes tilstrækkelig kapacitet, siger Rune Noack.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk