Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Sikrer mere glidende trafik

Søgeord:

24. april 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

406 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ITD bakker også op om højere lastbilhastighed.

 

Også hos brancheorganisationen ITD er der tilfredshed at spore, hvad angår Folketingets vedtagelse af hastighedsforøgelser for lastbiler på danske landeveje og motortrafikveje.

 

- ITD har i høringsprocessen været positiv over for forslaget, idet lastbiler herefter bedre kan følge den øvrige trafik. Lastbilerne kommer fra 2020 fartmæssigt på niveau med de fleste øvrige trafikanter, og selvom ændringen har været længe undervejs, glæder ITD sig over, at loven sikrer en mere glidende og hensigtsmæssig afvikling af trafikken, siger Anders Jessen, politisk chefkonsulent i ITD.

 

Han tilføjer, at ITD også bakker op om, at den nuværende hastighedsgrænse på 70 km/t fastholdes på visse lokale strækninger, hvor en øget hastighed ikke er forsvarlig.

 

- Sikkerhedsmæssigt forventer vi, at den nye lov en positiv effekt, idet mange lastbiler i dag oplever, at de er til gene for de øvrige trafikanter, fordi de skal køre langsommere. Derved skaber de propper i trafikken, og det øger risikoen for hasarderede overhalinger og uhensigtsmæssig adfærd. Med den nye hastighedsgrænse vil noget af brodden forhåbentligt blive taget af den problematik til gavn for den samlede sikkerhed på vejene, siger Anders Jessen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk