Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stadig usikkerhed om vejpakke-afstemning

Søgeord:

22. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

403 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Europa-Parlamentsmedlemmer kræver vejpakkeafstemning tages af dagsordnen.

 

Selvom Europa-Parlamentets formand, Antonio Tajani, torsdag satte dato på afstemningen om den europæiske vejpakke, er det stadig usikkert, hvorvidt den reelt gennemføres. Årsagen er, at en gruppe parlamentsmedlemmer vil have afstemningen om vejpakken taget af plenardagsordenen.

 

Parlamentsmedlemmernes anmodning behandles mandag den 25. marts 2019, og kan der opnås tilstrækkelig tilslutning, falder vejpakkeafstemningen, der er planlagt til den 27. marts 2019 klokken 12.

 

Det skriver ITD.

 

Flere års arbejde

Dermed er det stadig usikkert, om Europa-Parlamentet kommer til at stemme om vejpakken inden valget til Europa-Parlamentet.

 

Mandag den 25. marts 2019 skal EU’s plenarforsamling nemlig stemme om et forslag om at fjerne vejpakken fra dagsordenen, og hvis der er tilstrækkelig tilslutning til dette, vil vejpakke-afstemningen den 27. marts blive taget af dagsordenen, og dermed risikerer man, at forhandlingerne går i stå, indtil et nyt parlament er på plads.

Dette scenarie vil være yderst uhensigtsmæssigt for den europæiske transportsektor.

 

- Vi er naturligvis glade for, at Antonio Tajani nu har fastsat en dato for afstemning om vejpakken, og vi håber intensivt, at det vil lykkes at få sendt den til afstemning som planlagt den 27. marts. Der ligger flere års hårdt arbejde med at finde fælles fodslag for den europæiske transportsektor bag, og det arbejde bør under ingen omstændigheder tabes på gulvet ved afstemningen forinden på mandag, siger ITD’s politiske konsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk