Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stor sejr til danske havnevirksomheder

Søgeord:

16. juni 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

570 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Shipping- og Havnevirksomheder: Aftale om planloven sikrer nationale interesser i havne.

 

- Det er en stor sejr for hele den danske havnebranche – og især for Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

 

Det siger formanden for Danske Shipping- og Havnevirksomheder, Lars Jespersen.

 

Han glæder sig på branchens vegne over en ny politisk aftale om planloven. Aftalen fastslår ikke bare, at de danske erhvervshavne skal beskyttes bedre mod byudvikling. Aftalen betyder også, at der nu skal defineres nationale interesser omkring erhvervshavne, bl.a. for virksomheder med særlige behov for havnebeliggenhed, forsyningssikkerhed og søtransport.

 

Dermed ser det ud til, at de kommunale havneejere i fremtiden får sværere ved at vælge byudvikling langs kajerne frem for havneudvikling.

 

- I 2018 traf byrådet i Kolding kommune en principbeslutning om, at Kolding Havn skulle nedlægges, fortæller Lars Jespersen.

- Det kastede 20 virksomheder på havnen ud i akut usikkerhed, og har kastet en skygge over vores branche lige siden. For selv om byrådet i Kolding heldigvis kom på bedre tanker, så er vi alle blevet mere usikre. For hvis et byråd kunne beslutte at nedlægge sin havn, så er der jo intet til hinder for, at andre kommuner ensidigt kan træffe den samme beslutning. Og det har gjort hverdagen usikker for virksomheder på alle danske havne, men det er heldigvis slut nu.

Nationale interesser

Med den ny politiske aftale vil det ikke længere udelukkende være en byrådsbeslutning om en havn skal nedlægges, hvis der er nationale interesser på spil. Her skal staten altså være med ved bordet.

 

- Den bedre beskyttelse af havnene er afgørende for både forsyningssikkerheden og for havnevirksomhedernes eksistens og lysten til at investere, siger Lars Jespersen.

 

- Derfor har DSHV også arbejdet hårdt for at få beskyttelsen af havneinfrastrukturen på den politiske dagsorden. Vi vil derfor rose partierne bag aftalen, og ser frem til at deltage i arbejdet med at definere de nationale interesser.

 

Partierne, der står bag aftalen om evalueringen af planloven, er S, V, K, DF og LA.

Danske Shipping- og Havnevirksomheder organiserer 130 private virksomheder med aktiviteter på eller i tilknytning til de danske erhvervshave eller søtransport.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk