Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svane: Katastrofal udvikling

Søgeord:

27. marts 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

714 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Det rammer erhvervet, at EU ikke kan levere varen, lyder det.

 

Det er lykkedes fraktioner i Europa-Parlamentet at annullere onsdagens afstemning om EU’s mobilitetspakke, der søger at skabe ensartede regler på transportområdet på tværs af EU-landene.

 

Annulleringen har en meget teknisk forklaring, men i korte træk har modstanderne af pakken benyttet sig af en procedureregel, der i teorien har umuliggjort, at pakken sendes til afstemning foreløbig.

 

Det var derfor en særdeles skuffet Michael Svane, branchedirektør i Dansk Industri Transport, Transport Tidende fangede til et interview onsdag formiddag:

 

- Jeg synes, det er katastrofalt. Det er en falliterklæring for Europa-Parlamentet. De har engageret sig voldsomt for at få en fælles europæisk ramme, og så er det slående, at selvsamme parlament ikke er i stand til at finde en løsning. Det er ikke godt for transporterhvervet eller chaufførerne, at EU ikke kan levere varen. Konsekvensen bliver, at vi kommer til at se, at medlemslandene etablerer egne regler på området, siger Michael Svane og fortsætter:

- Nu sendes aftalen sandsynligvis tilbage til transportudvalget TRAN, så de kan rydde op i den. Der er en mulighed for, at TRAN kan gøre noget ved den og gøre den klar til afstemning i begyndelsen af april. Men det er der ingen, der tror på. Den overlades nok til en ny kommission, siger DI-direktøren.

 

Læs mere om dramaet i næste udgave af Transport Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk