Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

To danske speditionsvirksomheder cabotage-sigtet

Søgeord:

16. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

589 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tungvognskontrol fandt 14 sager om overtrædelse af cabotage-reglerne.

 

To danske speditionsvirksomheder er sigtet for medvirken til brud på cabotage-reglerne, efter at Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi for nylig afholdt en større kontrolindsats, der foregik i Østjyllands Politikreds hen over tre dage. Der blev fundet flere cabotage-sager, ligesom julepynt i lastbiler var et særligt ’sæsonbetonet’ problem.

 

Kontrollen startede blandt andet på Aarhus Havn, hvor politiets tilstedeværelse efter et par timer kunne ses på nationaliteten af køretøjer, der kørte til havnen.

 

- Når først vi har været på Aarhus Havn i nogle timer, er rygterne ude i branchen, hvorefter der stort set kun kommer lastbiler med danske nummerplader, siger lederen af politiets Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

 

Ud over Aarhus så foretog politiet også kontroller i Rønde, Lisbjerg og rastepladserne Blankhøj og Pedersminde.

14 sager om cabotage

Der blev i løbet af de tre dage blandt andet fundet 14 sager om overtrædelse af cabotage-reglerne, heriblandt blev to danske speditørvirksomheder sigtet for medvirken. Herudover blev der optaget rapporter vedrørende køre- og hviletidsbestemmelserne og kontrolapparater, reglerne for godskørsel, vejbenyttelsesafgift og en del overlæs samt fejl og mangler.

 

- Som det er i øjeblikket, er det op til den enkelte betjents fornemmelse at finde konkrete overtrædelser på cabotage. Der skal også lidt held til. Men det bliver forhåbentlig nemmere at kontrollere udenlandske lastbiler for cabotage og kombineret transport efter 1. januar 2021, da alle den type transporter skal lade sig registrere på virk.dk, forklarer Claus Kjær-Pedersen, der tilføjer, at det således bliver nemmere at få et overblik over, hvor meget cabotage der reelt bliver udført. Det er der ikke tal på i øjeblikket.

Udsyn blokeres af julepynt

Politikommissæren fremhæver, at der er stort fokus på udsyn i denne her mørke tid.

 

- Flere chauffører forsøger formentlig at komme i julestemning og har derfor lastbiler, der er pyntet op til jul – både udvendig og indvendig. Det er dog ikke efter forskrifterne, og der kan opstå farlige situationer, fordi chaufføren ikke har tilstrækkeligt udsyn ud igennem ruderne eller til spejlene. Og dét kan få fatale konsekvenser, hvis ikke chaufføren kan se fodgængere eller cyklister, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com