Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tomhjernet tomgang i Køge

Søgeord:

27. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1286 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kontrol viste manipuleret tachograf og defekt udstyr.

 

Hvis man ikke har helt rent mel i posen, er det nok ikke en god ide ligefrem at gøre en indsats for at tiltrække politiets opmærksomhed.

 

Det måtte en bulgarsk chauffør i en tysk indregistreret lastbil sande søndag, og det kan ende med at blive en dyr dumhed.

 

Søndag aften kl. 19.27 kontaktede en 55-årig kvinde politiet og anmeldte, at der på en parkeringsplads i Køge holdt en tysk indregistreret lastbil, som havde motoren tændt, og at lastbilen havde været stået med tændt motor det meste af dagen.

 

Anmelderen havde – inden hun kontaktede politiet – henvendt sig til personen i lastbilen med et ønske om, at han standsede motoren, men dette blev afvist af personen i lastbilen.

Politiets vagtcentral sendte derfor en patrulje fra Tungvogncenter Øst til stedet, og de traf den bulgarske fører af lastbilen. Det stod hurtigt klart for politiet, at ikke alt var, som det skulle være.

 

Lastbilens tachograf viste sig nemlig at være blevet manipuleret, sådan at den kunne optegne hvil, imens der faktisk blev udført kørsel. Ved politiets nærmere efterforskning kunne det endvidere fastlægges, at denne manipulation var blevet benyttet adskillige gange.

 

Undersøgelsen viste endvidere også, at lastbilens motorlampe lyste, da dets forureningsbegrænsende udstyr var defekt, og havde været dette i meget længe.

Lastbil beslaglagt og fører kan se frem til bøde

- Lastbilen blev på baggrund af både manipuleret og defekt udstyr beslaglagt af politiet til nærmere undersøgelse. Chaufføren blev derfor bedt om at pakke sine ting sammen, og politiet besluttede at kigge tingene igennem for at sikre, at chaufføren ikke fjernede noget fra bilen, som kunne være relevant for sagen. Det skulle vise sig at være en klog beslutning, siger politikommissær Henrik Fobian.

 

- Ikke nok med, at der blev fundet en fjernbetjening, som med al sandsynlighed kunne aktivere manipulationen, så havde føreren af lastbilen også udstedt to gyldige førerkort. Så både fjernbetjening og begge førerkort blev ligeledes beslaglagt på stedet. Føreren af lastbilen skal nu hjem til Bulgarien for at få udstedt et nyt førerkort, inden han kan køre lastbil igen. Undersøgelsen af lastbilen er stadig i gang, men det ligger fast, at chaufføren kan se frem til en større bøde i sagen, siger politikommissær Henrik Fobian.

- Vi vil gerne sige tak til den opmærksomme borger, som forsøgte at sætte en stopper for lastbilens tomgang – og som valgte at alarmere politiet, da hun ikke kunne trænge igennem til chaufføren. Takket være borgeren fik vi sat en effektiv stopper for ulovlighederne, slutter politikommissær Henrik Fobian. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com