Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Femern: Grønt lys for første spadestik

Søgeord:

24. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

768 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Anlægsarbejdet starter 1. januar 2021.

 

Fra årsskiftet kan de første spadestik på dansk jord tages til Femern Bælt-forbindelsen.

 

Det brede politiske flertal bag Femern Bælt-forbindelsen bestående af regeringen, V, DF, RV, SF, K og LA har besluttet, at Femern A/S skal sætte anlægsarbejdet på selve tunnelen under Femern Bælt i gang den 1. januar 2021.

 

- Det er en historisk beslutning, forligskredsen i dag har truffet om at igangsætte de store anlægskontrakter og påbegynde byggeriet på den danske side. Nu vil vi snart kunne se de store anlægsarbejder gå i gang ved Rødbyhavn. Femern Bælt-forbindelsen bliver en ny port til Europa og en ny port til fremtidens grønne transportløsninger, siger transportminister Benny Engelbrecht.

 

Femern A/S har allerede indgået en aftale med entreprenørkonsortiet Fehmarn Belt Contractors (FBC) om blandt andet at anlægge en arbejdshavn til projektet. Nu har en enig forligskreds besluttet, at Femern A/S kan starte de kontrakter, der i maj 2016 blev indgået med entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors (FLC) som betingede kontrakter. Det betyder, at anlægsarbejdet med tunnelelementfabrik, tunnelportal på Lolland og beboelses- og administrations-faciliteter vil gå i gang den 1. januar 2021. Anlægsarbejdet vil være klar til at fortsætte på tysk side medio 2022.

Tunnelelementfabrikken forventes at kunne påbegynde produktionen af de første tunnelelementer primo 2023. Udskibning og nedsænkning af de første, færdige tunnelelementer forventes at finde sted primo 2024.

 

Transportminister Benny Engelbrecht har ikke tænkt sig at lade klagerne over den tyske myndighedsgodkendelse forsinke projektet yderligere:

 

- I stedet for at afvente den tyske domstolsproces om klagerne over den tyske myndighedsgodkendelse, udnytter vi tiden ved at igangsætte anlægsarbejdet på dansk side. Det betyder, at der nu bliver skabt mange nye arbejdspladser på Lolland, der dermed bidrager til at sætte gang i økonomien igen, siger han.

 

Aftalen indebærer, at Femern Bælt-forbindelsen nu forventes at åbne medio 2029. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk