Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transport- og logistik spiller nøglerolle

Søgeord:

13. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

461 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD-formand: Transport af varer og gods er også en kritisk funktion for samfundet – og det skal kompenseres!

 

ITD’s bestyrelsesformand, Christian Sørensen Madsen, efterlyser i debatindlæg hurtigt svar fra Christiansborg på, hvordan erhvervslivet - herunder også transportbranchen - vil blive kompenseret for de drastiske indgreb, der er indført for at bekæmpe spredningen af COVID-19.

 

»I stor respekt for den handlekraft, som regeringen har udvist i den verserende corona-krise, så kommer vi ikke udenom, at statsministerens tale og tiltag i går aftes stadig efterlader hele erhvervslivet – herunder ikke mindst vejgodstransporten – i meget stor uvished og usikkerhed.

 

Som statsministeren også nævnte, skal forsyningskæden sikres, og kontraktmæssige forpligtelser, herunder eksport, opretholdes i det omfang, det er muligt. Godstransporterhvervet har her en vigtig samfundsmæssig funktion på linje med mange offentlige, kritiske funktioner. Vi sikrer for eksempel en forsat levering af varer, særligt fødevarer, medicin, hygiejneartikler, benzin, diesel, foder og olie både inden for landets grænser, men også på tværs af landegrænser. Derfor er det også helt afgørende for samfundet i den aktuelle situation, at godstransporterhvervet ikke lukker ned.

Vi er i transportvirksomhederne allerede i fuld gang med at løfte denne vigtige opgave med fortsat at sikre forsyningen af varer og gods, og mens mange danskere nu arbejder hjemmefra, så er vi på landevejene for at holde samfundet kørende. Men – vi er samtidig dybt bekymrede – og vi har hårdt brug for, at regeringen omgående bringer den fortsatte transport af gods og varer og opretholdelse af forsyningskæden ind i deres beredskabsplaner.

 

På vegne af den danske vejgodstransport efterlyser jeg en klar og hurtig udmelding fra regeringen i forhold til økonomisk kompensation. Vi kan og skal som transportvirksomheder ikke alene bære den økonomiske byrde, for at vi både skal løfte en yderst kritisk opgave for hele samfundet – og samtidig som alle andre i stadig højere omfang må sende både syge og raske medarbejdere hjem.

Min klare opfordring er, at godstransportvirksomhederne – og gerne også alle andre virksomheder – kompenseres for betaling af løn eller sygeløn for corona-ramte ansatte uanset smitte eller karantæne i denne forbindelse. Vi har brug for klarhed og sikkerhed, for at der kommer økonomisk hjælp, og der skal hurtigt findes en holdbar løsning for alle ramte virksomheder.

 

I den danske vejgodstransport er vi 100 procent klar til at hjælpe hele samfundet med at håndtere corona-situationen, men vi forventer omvendt også, at myndighederne hjælper os tilbage. Vores mange loyale og dygtige medarbejdere og deres arbejdspladser skal også efter corona-situationen kunne fortsætte og stadig holde Danmark kørende.«

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com