Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Transportministeren afsporer lokalbanerne

Søgeord:

18. februar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

413 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Nedslidte skinner kræver hurtig handling, lyder det fra Henning Hyllested.

 

Henning Hyllested reagerer nu på en artikel bragt i sidste uge i Jyllands-Posten, hvor transportminister Benny Engelbrecht forholder sig til problemerne med nedslidte skinner på danske lokalbaner.

 

Enhedslistens transportordfører mener, at tilstanden mange steder er alvorlig og kræver hurtig handling, og at transportministerens svar tilsyneladende er helt at nedlægge lokalbanerne og erstatte dem med busser.

 

- Transportministeren er tilsyneladende gået i panik over de store investeringer, som mange års forsømmelser af vedligeholdet af jernbanenettet nu kræver. Men det er kendt viden, at det jerngreb, som skiftende regeringer i 15 år har holdt regioner, og kommuner, i, har ført til manglende investeringer i vedligeholdet af lokalbanerne, som regionerne har ansvaret for, siger Henning Hyllested.

- Transportministerens udmelding i dagens avis er forvirrende. Han ved godt, at hvis vi i Danmark skal have en moderne jernbane – og ikke kun på hovedstrækningerne mellem København og Odense/Århus/Aalborg/Esbjerg/Padborg – kræver det massive investeringer i skinnenettet. Også det statslige, som ligeledes er dårligt vedligeholdt, hvilket ”serviceeftersynet” af jernbanen vil vise om kort tid. Vores nabolande Sverige og Tyskland investerer kraftigt i jernbanen i disse år. Herhjemme må vi gøre det samme. Transportministeren må se i øjnene, at de kommende investeringer i infrastrukturen først og fremmest skal handle om den grønne transport på skinner, den mest bæredygtige transport, som passagererne flokkes om, hvis ellers den fungerer. Det gør den kun delvist i Danmark, hvor mange års nedskæringer og liberaliseringer har ført til, at den danske jernbane ligner en ruinhob – i bedste fald en byggeplads de næste 10-15 år. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk