Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tredjedel af danskerne ønsker salg af PostNord

Søgeord:

24. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

268 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ITD er glad for at en tredjedel af danskerne ønsker, at staten sælger sine aktier i PostNord.

 

Næsten hver tredje dansker mener, at den danske stat bør sælge sine aktier i PostNord. Det fremgår af en meningsmåling, som MobilityWatch har fået foretaget af analysebureauet Wilke.

 

Brancheorganisationen ITD – der i årevis har kritiseret det statsejede dansk-svenske postvæsens indtog på det kommercielle logistikmarked med økonomisk opbakning fra de statslige ejere – er glad for at en tredjedel af de adspurgte danskere er kritiske over for det statslige ejerskab.

 

I undersøgelsen er det har 32,6 procent svaret ja til spørgsmålet om, den danske stat bør sælge sine aktier i Post Nord.

 

Og det er positivt, at så mange danskere faktisk er imod et statsligt PostNord, mener ITD.

 

- Selvom man generelt bør tage et vist forbehold for den slags meningsmålinger, så synes vi i ITD, at det er positivt at så stor en del af danskerne er enige med ITD i, at staten ikke længere skal eje PostNord. Vi ser det som et tydeligt tegn på, at rigtig mange danskere principielt er enige med ITD i, at staten selvfølgelig ikke skal drive vognmandsvirksomhed. For det er i realiteten det staten gør som ejer af PostNord, siger Carina Christensen, adm. direktør i ITD.

Flere klager

ITD har længe kæmpet for, at den massive statsstøtte til PostNord skal høre op, og har både klaget til Kommissionen og gået til domstolene for at få stoppet pengestrømmen til det statslige selskab.

 

ITD håber derfor også, at undersøgelsen vil gøre indtryk på de politikere, som i løbet af 2022 endnu engang skal drøfte den midlertidige forlængelse af befordringspligten.

 

For ifølge ITD er den et tegn på, at danskerne har vænnet sig til de private alternativer til PostNord.

 

-Jeg tror ikke, at en tredjedel af danskerne ville være imod statens ejerskab af PostNord, hvis de ikke havde tiltro til, at private vil udføre opgaven lige så godt eller bedre. Det er også det vi ser ude på pakkemarkedet, hvor private aktører leverer en fantastisk brev- og pakkeservice, til trods for, at de er udsat for unfair konkurrence, siger Carina Christensen.

- Vi ser derfor frem til forhandlingerne om hvorvidt Post Danmark skal beholde befordringspligten, og om staten fortsat skal eje Post Nord. For der skal hurtigst muligt findes en løsning på den uholdbare situation, hvor staten år efter år pumper millioner ud til en statslig transportvirksomhed, hvis opgaver kan varetages uden statsstøtte af private udbydere, afslutter Carina Christensen. /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk