Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tysk-dansk fokus på Jyllands-korrioren

Søgeord:

28. oktober 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

447 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dansk og slesvig-holstensk transportminister mødes i Kiel om infrastruktur.

 

Batteritog og andre infrastrukturprojekter af fælles betydning for de to lande bliver sat på dagsordenen, når transportminister Benny Engelbrecht i dag deltager i et møde med den slesvig-holstenske minister Dr. Bernd Buchholz og de øvrige medlemmer af Dansk-tysk transportkommissionen.

 

Det er primært infrastrukturprojekter af særlig betydning for Jyllandskorridoren til den tyske nabo mod syd, som er på dagsordenen, når transportminister Benny Engelbrecht i dag mødes med de øvrige elleve medlemmer af Dansk-tysk transportkommission. På mødet vil repræsentanterne fra de to lande blandt andet drøfte tyske erfaringer med batteritog og projekter af fælles betydning for de to lande.

 

- Tyskland er vores største handelspartner, og der handles i stigende grad på tværs af landegrænsen. Derfor er det afgørende, at infrastrukturen har optimale rammer, så trafikken kan glide bedst muligt mellem vores to lande. I regeringen ønsker vi at gøre transportsektoren grønnere, og i den sammenhæng er internationalt samarbejde afgørende. Derfor er kommissionen et vigtigt forum, hvor vi kan orientere hinanden om erfaringer og fremtidige projekter, som kan være med til at skabe en mere klimavenlig infrastruktur mellem landene, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Også Femern

I forbindelse med mødet vil transportminister Benny Engelbrecht desuden få mulighed for at diskutere Femern Bælt-forbindelsen bilateralt med transportminister Bernd Buchholz fra Slesvig-Holsten. Efter kommissionens møde vil der blive afholdt et pressemøde, hvor medier fra begge lande er velkommen til at deltage.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk