Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

USA kan blive et endnu større eksportmarked

Søgeord:

1. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

279 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stor politisk klimaaftale i USA afsætter svimlende 430 milliarder dollars til grøn omstilling.

 

USA har i en årrække været blandt Danmarks vigtigste samhandelspartere. I de senere år markedet i USA blevet til Danmarks vigtigste eksportmarked. Men nu står danske industri- og rådgivningsvirksomheder over for et nyt boom.

 

En gigantisk politisk aftale om 430 milliarder dollars til den grønne omstilling i USA vil ifølge Dansk Industri være med til at manifestere USA som Danmarks vigtigste eksportmarked. Det skyldes Danmarks stærke position på verdensmarkedet når det gælder klima- og miljøvenlige løsninger.

 

- Amerikanerne har vist stor interesse for danske løsninger. Det gælder for grøn energi, energirenoveringer, rådgivning, vandteknologi og meget mere. Med aftalen her er der udsigt til flere ordrer til de danske virksomheder, der formår at spille deres kort rigtigt, siger Louis Funder, der er chef for DI’s amerikanske kontor.

Den politiske aftale i USA’s kongres anses som en af præsident Joe Bidens vigtigste politiske resultater til dato. Det enorme pengebeløb skal blandt gå til at gøre el-produktionen i USA fossilfri fra 2035. Her er blandt andet dansk vindmølleteknologi - herunder offshore vindenergi - et stærkt kort for dansk industri.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk