Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vejdirektoratet ønsker dialog om vintertjeneste

Søgeord:

17. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

239 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Dialogmøde skal danne basis for et nyt udbud af vintertjenester efter det første kørte i grøften.

 

ITD mødes i dag torsdag 17. marts med Vejdirektoratet for at diskutere et nyt udbud om vintertjeneste.

 

Vejdirektoratet trak for nylig sit oprindelige udbud om vintertjeneste tilbage efter pres fra ITD, og Vejdirektoratet har nu indkaldt til møde for at diskutere, hvordan et nyt udbud kan sættes sammen.

 

Vejdirektoratet trak for kort tid siden sit udbud af vintertjenesten for 2022-2026 tilbage, efter at ITD rejste kraftig kritik af, at udbuddet ikke tog højde for de nye regler om håndhævelse af arbejdstidsreglerne.

 

Det nu tilbagetrukne udbud medregnede således ikke de meromkostninger vognmændene får med arbejdstidsreglerne, og det kan ikke nytte noget at Folketing og regering vedtager regler, der efterfølgende ikke tages højde for i statens udbud.

 

Derfor var ITD klare i spyttet og opfordrede til, at Vejdirektoratet skulle trække sit udbud tilbage.

Den rigtige beslutning

Hos ITD er man tilfredse med, at Vejdirektoratet har lyttet til kritikken og nu er parat til at lytte til branchen. Vejdirektoratet har inviteret til møde om sagen, så en forhåbentlig konstruktiv dialog kan indledes.

 

- Der er ingen tvivl om, at det var den rigtige beslutning, Vejdirektoratet traf. Udbuddet hang slet ikke sammen, og det understøttede overhovedet ikke arbejdet for at sikre ordnede forhold i vejtransportbranchen. Tværtimod ville det presse vognmænd og chauffører til at bryde reglerne. Vi er derfor glade for, at Vejdirektoratet nu har inviteret os til møde om et nyt udbud, og vi er meget indstillet på en god og konstruktiv dialog med Vejdirektoratet. Vi håber, at de vil lytte til branchens bekymringer, som er reelle og velbegrundede, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Mødet med Vejdirektoratet foregår i Vejdirektoratets lokaler i Middelfart.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk