Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vejen banet for EU-coronapas

Søgeord:

29. april 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

349 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Rederier hilser nyt EU-coronapas velkommen.

 

Onsdag stemte EU-Parlamentet om et forslag om et europæisk coronapas stillet af EU-Kommissionen. Med en lynbehandling kan coronapasset blive en realitet allerede inden sommer, og det er vigtigt for mange rederier.

 

Det skriver Danske Rederier i en kommentar.

 

Sommerens rejser over grænserne i EU kan være på vej til at blive væsentligt nemmere, end EU’s bogere har været vant til de sidste mange måneder.

 

EU-Kommissionen har stillet forslag om et EU-coronapas, som skal give adgang for rejser inden for EU, hvis man er vaccineret, har en negativ coronatest eller tidligere har været smittet med Covid-19.

 

Onsdag stemte EU-Parlamentet om forslaget, og her har man på forhånd stemt om at tage en ’hasteprocedure’ i brug således, behandlingen kan ske hurtigere.

- Initiativer, der understøtter sikker og fri bevægelighed inden for EU, er meget velkomne. For at genstarte vores passagerforretning og for at øge antallet af passagerer i vores passagerrutenetværk er en digital løsning som det grønne certifikat afgørende, og vi følger denne udvikling nøje, så vi kan sikre hurtig implementering. For DFDS er det naturligvis lige så vigtigt, at en sådan løsning støttes af nabolandene til EU, som Storbritannien og Norge, siger Peder Gellert, koncernchef for færge-divsionen i DFDS A/S.

Digitalt certifikat

I Danske Rederier følger man også behandlingen af coronapasset, der har fået navnet ’Digital Green Certificate’, nøje.

 

- Jo enklere, det bliver at rejse, jo større sandsynlighed er der også for, at passagerne vender hurtigt tilbage. Vi har især nogle færgerederier, som virkelig har kigget langt efter kunderne det seneste år, og jeg håber derfor, at coronapasset kan være en realitet, inden ferien rammer,” siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

 

Mobiliteten har været og er stadig underlagt restriktioner, som både gælder private- og erhvervsrejser. Det betyder, at rederierne skal forholde sig til en underskov af nationale retningslinjer og løsninger på de markeder, hvor de opererer.

 

En mere harmoniseret løsning vil uden tvivl lette den administrative byrde for rederierne indtil Covid-19 situationen muliggør en tilbagevenden til den normale tilstand, hvor rejsende ikke skal vise særlig dokumentation for at bevæge sig over grænserne i EU og Norge.

Det er aldrig nogen nem proces at skulle skabe en harmoniseret europæisk løsning, som skal kunne tage højde for både passagerer, fragt og i vores tilfælde også de søfarende. Men det er utrolig vigtigt, at EU når i mål med udformningen af denne løsning så hurtigt som muligt, så vi kan se frem mod en sommer, hvor man forhåbentligt igen kan rejse rundt i Europa, siger Jacob K. Clasen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk