Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Venstre erkender behov for flere lastbil p-pladser

Søgeord:

26. februar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2145 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kristian Pihl Lorentzen (V) mener, der bør anlægges flere p-pladser på de mest brugte rastepladser.

 

Mens transportminister Ole Birk Olesen (LA) stadig fastholder, at det ikke er Statens opgave, at sørge for flere rastepladser til lastvogne langs motorvejsnettet, er regeringspartneren Venstre uenig.

 

Partiets transportordfører, Kristian Pihl Lorentsen, erkender over for dr.dk, at den åbenlyse mangel på lastvognsparkeringspladser langs motorvejene tvinger et stigende antal lastvognchauffører til at parkere ulovligt, hvis de ikke skal overskride deres tilladte køretid.

 

- Vi har fået meget mere trafik på vejnettet. Specielt på motorvejene vokser trafikken kraftigt. Vi må erkende, at kapaciteten på en række motorvejspladser er sluppet op, Kristian Pihl Lorentzen til DR P1.

 

Baggrunden er dels at lastbiltrafikken er steget i takt med det økonomiske opsving i de senere år og dels den voldsomme stigning i antallet af udskrevne p-bøder til lastvogne for ulovlig parkering på Statens rastepladser langs motorvejene. Der er opkrævet over 1.000 p-bøder på motorvejsrastepladserne fra årsskiftet frem til 4. februar. Til sammenligning blev der kun udskrevet i gennemsnit 85 p-bøder til lastvogne i første halvår 2018.

Branchebidrag?

Kim Christiansen, Dansk Folkeparti, er også villig til at overveje behovet for en udvidelse af kapaciteten. Han nævner over for dr.dk muligheden for at kanalisere bødeindtægterne videre til anlæg af flere rastepladser.

 

Flere andre partier er også åbne over for anlæg af flere lastvognsrastepladser, men mener transportbranchen skal bidrage økonomisk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk