Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Venstre vil udbygge lastbil-p-pladser

Søgeord:

8. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

299 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Regeringspartiet Venstre vil bruge 150 millioner kroner til at øge antallet af lastvognsparkeringspladser langs motorvejene.

 

Indførelsen af 25-timers parkeringsbegrænsning for lastvogne på motorvejstastepladserne, firedoblede p-bøder og øget kontroltryk, har ikke løst problemet med overbelægning på rastepladserne. Tvært imod ses det nu oftere og oftere, at lastchauffører finder alternative parkeringspladser – blandt andet på vejene i parcelhuskvarterer.

 

Det er baggrunden for, at Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen i dagbladet Børsen, lover at udbygge lastvognsrastepladserne langs motorvejene for 150 millioner kroner.

 

- Det er os politikere, der har lavet køre- og hviletidsregler, der har til formål at øge trafiksikkerheden. Men skal man have mulighed for at overholde de regler, er vi nødt til at have den fornødne kapacitet, udtaler Kristian Pihl Lorentzen ifølge Børsen.

 

Regeringen forhandler i øjeblikket om det kommende infrastrukturudspil. Det er i den forbindelse at Venstre vil kræve midler til en udbygning af motorvejsrastepladserne.

Transportminister Ole Birk Olesen, (LA), har dog ved flere lejligheder – herunder i breve til EU-Kommissionen – afvist, at det er Statens opgave at stille rastepladser til rådighed for lastbilchaufførers længere lovbefalede hvileperioder.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk