Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Vi har brug for endnu mere arbejdskraft

Søgeord:

28. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

250 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kommentar af Lars William Wesch, direktør i ATL.

 

”Fredagens politiske aftale, som skal øge udbuddet af arbejdskraft, vil ikke afgørende ændre på den mangel på chauffører og andre medarbejdere, som vi oplever i transportbranchen.

 

Det er positivt, at man i højere grad vil gøre det muligt for ældre medarbejdere at arbejde, uden at de bliver modregnet i folkepensionen. Det peger også i den rigtige retning, at man har vedtaget at reducere dagpengene til nyuddannede (dimittendsatsen) og øge beskæftigelsesfradraget.

 

Til gengæld faldt et forlig med de borgerlige, der kunne have styrket indsatsen for at rekruttere international arbejdskraft, til jorden. Det er et problem for transportbranchen og mange andre erhverv.

 

Inden for industri, serviceerhverv og den offentlige sektor får vi brug for at supplere arbejdsstyrken med flere internationale medarbejdere. Behovet er ganske stort. Der er jo en grund til, at lastbiler står stille, og at flere virksomheder vælger at sælge deres biler. Det skyldes, at de ganske enkelt ikke kan opdrive chauffører.

Rekrutteringen af udenlandske chauffører er på ingen måde en nem opgave. I flere europæiske lande er det blevet mindre attraktivt at søge job i Danmark, fordi der er en tilsvarende høj efterspørgsel i hjemlandet. Så der er brug for al den hjælp, vejledning og offensive indsats, som det offentlige kan stille til rådighed.

 

Derfor vil jeg opfordre til, at Folketinget snarest tager fat på yderligere forhandlinger”.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke