Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Vi kan ikke længere leve med den lange ventetid

Søgeord:

29. oktober 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

203 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DTL ser frem til dialog om særtransporttilladelser.

 

DTL-direktør Erik Østergaard hæfter sig især ved ét helt afgørende punkt ved onsdagens samråd i Folketinget med justitsministeren og transportministeren om særtransporttilladelser: Nemlig, at både transportminister Benny Engelbrecht og justitsminister Nick Hækkerup flere gange under seancen gentog, at der i Færdselsstyrelsens netop udsendte vejledning om behandlingen af ansøgninger, og ånden bag ved den, faktisk ligger carte blanche for tilladelseskontorerne at udstede tilladelser uden at forhandle med vejmyndighederne, hvis kørselsstrækningen i forvejen er kendt af politiet som uproblematisk. Dette samtidig med, at politiet forhandler mere langsigtede rammeaftaler med kommunerne.

 

- Dette, går jeg ud fra, allerede er – eller uden yderligere forsinkelse - bliver sat i værk af Rigspolitiet over for de to særtransportkontorer i Padborg og Greve, så vi meget snart ser en hurtigere ekspedition af sagerne. Og at den eksisterende sagsbunke med gamle sager hurtigst muligt bliver saneret, siger Erik Østergaard.

Justitsministeren kunne for sin del love, at dialogen mellem Rigspolitiet og tilladelseskontorerne er i gang for at få den sælsomme skævhed i forvaltningen af særtransporttilladelser mellem øst og vest til at antage et skær af normal god forvaltningsskik.

 

- Og så ser vi frem til en god dialog om den fremtidig placering af opgaven med at udstede tilladelser og et tiltrængt eftersyn af særtransportbekendtgørelsen, slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk