Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vognmænd savner asfalt

Søgeord:

15. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

265 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dalende investeringer i udbygningen af vejnettet bag markant fald i vognmændenes asfalttransporter.

 

Danske lastbilvognmænds transportarbejde med transport af asfalt og tjære til udbygningen af vejnettet er faldet med næsten 40 procent siden 2011.

 

Det skriver DTL – Danske Vognmænd i brancheorganisationens seneste udgave medlemsbladet DTL-Magasinet.

 

- Mange steder vil man kunne nikke genkendende til, at kvaliteten af vejene er blevet for dårlig. Der er brug for flere investeringer i vores veje og infrastruktur, siger Ove Holm, erhvervspolitisk chef i DTL – Danske Vognmænd.

 

Ifølge DTL er antallet af danske vognmandsvirksomheder, der er beskæftiget med transport af asfalt og tjære faldet med en tredjedel fra næsten 70 til nu kun godt 40.

 

DTL ser udviklingen som en klar indikator for, at vejinfrastrukturen ikke prioriteres tilstrækkeligt længere. Derfor opforder DTL politikerne til at finde flere penge til vedligehold og udbygning af vejene i Danmark.

 

Vejene trænger til opmærksomhed

- Når den del af aktiviteten har oplevet så stort et fald, så vidner det selvfølgelig også om, at vores vejnet gennem en længere periode ikke har fået den opmærksomhed, som kræves. Der laves simpelthen mindre arbejde på vores vejnet. Mange steder vil man kunne nikke genkendende til, at kvaliteten af vejene er blevet for dårlig. Der er brug for flere investeringer i vores veje og infrastruktur, siger Ove Holm.

 

En rundspørge til vognmændene i DTL’s medlemskartotek viser da også, at to tredjedele mener kommunerne bør øge ressourcerne til vedligehold af de kommunale veje.

 

DTL oplyser på basis af tal fra Danmarks Statistik, at de årlige investeringer i infrastrukturen er faldet med 3,2 milliarder kroner siden 2011. Faldet har været stærkest fra 2015 og frem.

Ifølge DTL vil yderligere 750 millioner kroner forsvinde området frem mod 2025, hvis ikke politikerne prioriterer området højere i de kommende år.

 

DTL håber, at regeringens nyligt annoncerede infrastrukturplan ”Danmark Fremad - Infrastrukturplan 2035” vil føre til øgede investeringer i asfalt og veje.

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com