Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vognmand får millionbøde

Søgeord:

6. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

666 gange

Læses i øjeblikket af:

1

27-årig vognmand dømt for 86 forhold.

 

Retten i Horsens idømte 4. december 2019 en ung vognmand på 27 år, der tidligere har boet på Horsens-egnen, en bøde på 1 mio. kr. og en ubetinget frakendelse af førerretten i et år. Herudover fik han også konfiskeret to biler. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi:

 

- Den 27-årige vognmand blev dømt for 86 forhold, der er foregået fra april 2017 til august 2018. Størsteparten af forholdene vedrørte hans ansvar som arbejdsgiver for forskellige føreres overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, men sagskomplekset indeholdt også vognmandens egne overtrædelser blandt andet i form af kørsel i frakendelsestiden og hastighedsovertrædelser, siger hun.

 

Politiets efterforskning afdækkede blandt andet også, at vognmanden havde kørt med samme nummerplade på to forskellige lastbiler, og herudover at have kørt godskørsel for fremmed regning, selvom Færdselsstyrelsen havde tilbagekaldt hans tilladelser og undladt at indlevere dokumentation til Færdselsstyrelsens virksomhedskontrol. I et tilfælde er vognmanden desuden også dømt for at have modsat sig anholdelse, da Sydøstjyllands Politi standsede ham.

Den 27-årige vognmand mødte ikke til retsmødet, da han opholder sig i udlandet. Derfor er det uvist, hvordan han forholder sig til dommen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com