Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vognmand og søn sigtet for snyd med førerkort

Søgeord:

18. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

493 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Tungvognscenter Syd i koordineret aktion.

 

En 45 årig vognmand fra Fyn måtte tidligt op fredag morgen. Ved en koordineret anholdelsesaktion lidt efter kl. 04.00, blev vognmanden og dennes søn, der begge var mistænkt for gentagne tilfælde af personelfalsk og overtrædelse af køre-hviletidsbestemmelserne, anholdt på to forskellige lokationer. Begge var ved anholdelsen i besiddelse af førerkort, der ikke tilhørte dem selv og den ene af dem, anvendte aktuelt det førerkort, der ikke var hans eget, da han blev standset.

 

Tungvognscenter Syd har efterforsket mod virksomheden i længere tid, idet der var mistanke om, at der blev anvendt førerkort i lastbilernes tachografer, som ikke tilhørte de chauffører, der kørte. Efterforskningen viste, at mistanken var begrundet i forhold til vognmanden og dennes 20 årige søn, der arbejder som chauffør i virksomheden. Tungvognscenter Syd indhentede på den baggrund rettens kendelse til ransagning og med afsæt i denne skete anholdelse, sigtelse og ransagning tidligt fredag morgen. Efter endt afhøring og ransagning, blev vognmand og chauffør løsladt igen fredag.

Der skal nu gennemføres en større efterforskning i sagen, med henblik på mere konkret at fastlægge omfanget af overtrædelser. Når efterforskningen er afsluttet, skal sagen vurderes af anklagemyndigheden, der også vurderer hvilken strafpåstand, der er passende i sagen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk