Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Politikere vil droppe enegang

Søgeord:

18. september 2015  |  

Læst i alt:

700 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Politisk flertal om flådeudbud.

Folketingspolitikere fra hovedparten af partierne ønsker at stoppe den danske enegang i EU om at udbyde reparation og vedligehold af flådens 53 fartøjer.

 

Og de har ikke lyst til at vente på regeringens EU-overimplementeringsudvalg. Det stod klart efter dagens samråd i Folketingets Forsvarsudvalg, hvor Danske Maritime kort forinden havde fremlagt sagen.

 

Glem EU-udvalg

Glem EU-overimplementeringsudvalget og lad os afgøre det politisk her og nu.

 

Sådan lød det fra hovedparten af Folketingets partier i dagens samråd i Forsvarsudvalget om Danmarks maritime sikkerhedsinteresser.

 

Politikernes samlede budskab til forsvarsminister Carl Holst (V) var, at der ingen grund er til at sende beslutningen om at stoppe dansk enegang om EU-udbud af forsvarets skibe i regeringens nye EU-overimplementeringsudvalg, der endnu ikke er etableret.

Opbakning

Budskabet blev fremført og mødte opbakning fra politikere fra en række partier, herunder Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne og Liberal Alliance. De fremmødte politikere fra regeringspartiet Venstre undlod at deltage i debatten.

 

Danske Maritime havde kort før samrådet haft foretræde for Forsvarsudvalget gennem af en deputation bestående af Jenny N. Braat, Michael Prehn og Kim Marquart.

 

Adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime, fremførte argumenter for, hvorfor opgaverne ikke bør gå i EU-udbud.

 

Hun fremlagde omfattende dokumentation om, hvordan andre EU-lande undgår at lægge opgaver for deres landes flåde i EU-udbud, herunder en opgørelse fra Europa-Kommissionen ’Commission Staff Working Document On Defence’ fra 2013. Hun gav også konkrete eksempler, herunder hvordan flere lande, eksempelvis Grækenland, kun sender udbud ud deres egne sprog, og eksempler på, at vedligeholdelsen skal ske på nationale værfter.

-Jeg er glad for den meget klare og entydige opbakning fra Forsvarsudvalget. Det er tydeligt, at udvalgsmedlemmerne virkeligt har forstået sagen og dens potentielle negative konsekvenser for danske kompetencer inden for flådefartøjer og arbejdspladser samt ikke mindst for vores flåde, siger Jenny N. Braat.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com