Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Politisk flertal har ikke glemt varebilerne

Søgeord:

26. april 2018  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1460 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyt lovforslag om varebil-regulering fremsat.

 

Et flertal uden om regeringen har fået nok af skiftende blå regeringers forsøg på at lukke øjne og ører over for et politisk flertal på Christiansborg, der ønsker en lovregulering af godstransport med varebil.

 

Torsdag den 26. april fremsatte transportordførerne Christian Rabjerg Madsen (S), Kim Christiansen (DF), Karsten Hønge (SF) og Henning Hyllested (EL) således lovforslaget L 234, der sigter mod ”ordnede forhold” i en ureguleret branche, der kæmper med et dårligt ry og konkurser.

Minister vakte harme

DTL’s Specialforeningen for Kurér og Varebilstransportører (SKV) er tilfreds med, at lovslaget er blevet fremsat i så tilpas tid, at det kan nå at undergå en behandlingen i dette folketingsår.

 

- Stor ros til forslagsstillerne, og så må vi håbe, at regeringen ikke benytter sig af forhalingstaktikker ved at trække en vedtagelse i langdrag med alle mulige lovtekniske argumenter, lyder det fra SKV-formand Thomas Jensen.

 

Han hentyder blandt andet til, at transportminister Ole Birk Olesen ikke havde sendt lovforslaget til lovteknisk gennemgang i Justitsministeriet, hvilket har vakt harme hos transportordførere og brancheorganisationen DTL.

 

- Ministeren har smækket med døren ved ikke selv at fremsætte lovforslaget, men han er samtidig kommet til at lukke sig selv ude med en lang argumentationsrække om overimplementering, administrativt bøvl osv. osv. Så hvis ministeren vil være med i kampen, må det jo i givet fald blive med en byge af spørgsmål til udvalget og forslagsstillerne. Det kan man da kalde den omvendte verden. Men vi kan leve med at bo i ”Omvendtslev”, hvis ellers der er ræson i substansen. Og det mener vi, at der er, siger Erik Østergaard – administrerende direktør i DTL.

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested udtaler til Lastbil Magasinet, at der på nuværende tidspunkt ikke burde gå noget galt i den kommende proces.

 

- Men man skal nok aldrig sige aldrig. Vi har oplevet så mange benspænd fra regeringen, lyder det fra EL-transportordføreren.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com