Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Politisk vilje skal sikre klimaaftale

Søgeord:

8. december 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

591 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederiforeningen ønsker en global klimaaftale, hvilket blev understreget på COP21-debat i Paris i weekenden.

 

Skibsfarten kan og skal bidrage til at nedsætte den samlede globale CO2-udledning. Det mener Danmarks Rederiforening, som lørdag deltog i paneldebatten ”The Path for Low Carbon Shipping” i Paris som et led i klimatopmødet COP21.

 

Maria Bruun Skipper, som er underdirektør i Danmarks Rederiforening, er glad for, at viljen til at klimaaftale, der også omfatter skibsfarten, var til stede i panelet. Nu er det op til den politiske vilje.

 

- Alle var enige om, at industrien ikke kan alene. Vi har brug for politisk vilje til at sikre en klimaaftale, hvor også skibsfarten bidrager. Der forhandles stadig, og der kæmpes, og vi ved, at blandt andre Danmark presser på. Danske rederier ønsker at tage ansvar og være en del af løsningen. Ellers risikerer vi at stå tilbage med en regulering, som bliver presset ned over os, uden at vi har kunnet få indflydelse, siger hun.

Klimavenligere skibsfart

Skibsfarten er den mest klimavenlige transportform, og branchens andel af den globale CO2-udledning er faldet fra 2,8 pct. til 2,2 pct. de seneste år bl.a. som følge af en række energieffektiviserende initiativer. Men der skal mere til, mener Maria Bruun Skipper.

 

- Vi har alle, både industrien og NGO’er, et ansvar for at påvirke de politiske beslutningstagere. For det er dem, der i sidste ende sidder med nøglen til en politisk aftale, der kan sikre en bæredygtig fremtid for skibsfarten og i det hele taget, uden at det kommer til at blokere for verdenshandlen, siger hun.

 

I debatten, der havde over 75 tilhørere, deltog Tony de Brum, der er udenrigsminister i Marshalløerne, som både mærker konsekvenserne af den globale opvarmning og samtidig er verdens tredjestørste flagstat. Desuden deltog bl.a. John Maggs fra Seas at Risk og departementschef Thomas Egebo fra det danske Energi-, Forsynings- og Klimaministerium.

Debatten blev modereret af José María Figueres, Co-chair i Global Ocean Comission og formand for NGO’en Carbon War Room.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com