Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Politisk vilje til at droppe hovsa-lov

Søgeord:

19. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

-Vi har hørt og forstået budskabet, og vi er enige med jer. Reglerne duer ikke til international transport, og det skal vi have kigget på.

-Vi har hørt og forstået budskabet, og vi er enige med jer. Reglerne duer ikke til international transport, og det skal vi have kigget på.Sådan lød budskabet fra trafikordfører Mike Legarth (K) i en paneldebat ved DI’s årsdag for transport, der blev afholdt i dag i det nyindrettede Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

 

De nye regler for beskatning af arbejdsudleje var første emne på bordet, da debatten blev givet fri, og det skortede ikke på kritik fra salen. Flere repræsentanter fra danske transportvirksomheder pegede på, at reglerne virker stik imod hensigten, når de anvendes på internationale lastbiltransporter.

 

For reglerne belaster kun danske vognmænd og giver dermed de udenlandske konkurrenter en fordel i kampen om de internationale transportkunder.

Den konservative trafikordfører blev bakket op af Venstres Kristian Pihl Lorentzen og Andreas Steenberg fra Det Radikale Venstre. SF’ trafikordfører Jonas Dahl og Enhedslistens Henning Hyllested pegede på behovet for at dæmme op imod konkurrencen fra udenlandske chauffører med lavere lønninger, men erkendte, at arbejdsudleje-skatten er en bøvlet vej mod det mål.

 

Steenberg anførte, at loven om arbejdsudleje-skat er en del af sidste sommers skatteforlig, og der er behov for at få dækket et forventet provenu-tab på op mod ca. 85 mio. kr. årligt, hvis skatten skal genforhandles.

 

Det er dog penge, som både virksomhedsledere og politikere udtrykte optimisme om at finde andetsteds. ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen deler optimismen, og anfører samtidig, at provenu-tabet ved at undtage den internationale vejtransport er væsentligt mindre end de 85 mio. kr.

-Det handler ikke om, at erhvervet mangler vilje til at betale skat, men om at omkostningerne ved at inddrive arbejdsudleje-skatten vil være langt større end indtægten for samfundet, når det gælder international lastbiltransport. Derfor er det helt nødvendigt, at vi lægger hovederne i blød og finder spiselige alternativer, siger ITD’s direktør Jacob Chr. Nielsen.

 

Han glæder sig over, at der nu synes at være bred politisk opmærksomhed omkring de problemer, arbejdsudleje-skatten giver for de internationale transporter.

 

-Vi skal ikke læne os tilbage og regne med, at faren er drevet over. Men at politikerne har foldet ørerne ud og erkendt problemet er et vigtigt skridt på vejen, siger Jacob Chr. Nielsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com