Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Portaler lukker og slukker

Søgeord:

7. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

792 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Har udtjent deres formål.

Portaler lukker og slukker

Har udtjent deres formål.

Vejdirektoratets store ITS-portaler, der siden 2011 har fortalt bilisterne på Helsingørmotorvejen om uheld, kø og rejsetid på strækningen, har udtjent deres formål og bliver nu pillet ned.

 

De syv gitterportaler står på vejarbejdsstrækningen mellem Hørsholm og Gl. Holte bliver demonteret om natten i løbet af en weekend i oktober.  

 

-Nedtagningen af portalerne på udbygningen af Helsingørmotorvejen er et positivt tegn for de mange bilister på strækningen. Det markerer, at nu nærmer vejarbejdet sig sin afslutning. Allerede til december åbner vi vejen i tre spor og 80 km/t i hver retning i stedet for to spor i dag. Dermed bliver kapaciteten så god på strækningen, at der ikke længere er brug for så omfattende et system til at lede trafikken, siger Stine Bendsen, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Natarbejde

Selv om arbejdet udføres om natten, vil det få konsekvenser for trafikken på strækningen. Det vil være nødvendigt midlertidigt at spærre et kørespor i hver retning, så der på hele strækningen kun vil være ét farbart spor i hver retning i nattetimerne. Desuden vil en række tilkørsler på strækningen være lukket, mens arbejdet står på. Endelig vil motorvejen blive spærret kortvarigt, mens de tværliggende dragere på portalerne tages ned.

Nedtagningen finder sted:

Fredag den 23. oktober kl. 18.00 til lørdag den 24. oktober kl. 9.00:

 

De første tre portaler tages ned. I tidsrummet fra kl. 18.00 til kl. 9.00 vil der være et spor i hver retning fra Hørsholm C til Gl. Holte. Når de øverste dragere på de tre portaler tages ned, spærres motorvejen i begge retninger i op til 15 min. Det er politiet, der står for selve spærringen.

I denne periode spærres tilkørselsrampen ved (10) Hørsholm S i retning mod København.

 

Lørdag den 24. kl. 17.00 til mandag den 26. oktober kl. 6.00:

 

De sidste fire portaler tages ned. I tidsrummet fra kl. 17.00 til kl. 6.00 mandag morgen vil der være et spor i hver retning fra Hørsholm C til Gl. Holte. Når de øverste dragere på de fire portaler tages ned, spærres motorvejen i begge retninger i op til 15 min. Det er politiet, der står for selve spærringen.

 

I denne periode spærres følgende tilkørselsramper i retning mod København: (10) Hørsholm S, (11) Sandbjerg og (12) Vedbæk.

 

Portalerne bliver fragtet over til rastepladsen ved Isterød V, der derfor vil være spærret for offentlig adgang fra torsdag den 22. oktober og ca. fire uger frem. Her vil de blive skilt ad i mindre dele. Portaldelene bliver til slut fragtet væk og genbrugt i anden forbindelse.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com