Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Positiv dialog mellem transportudvalg og ITD

Søgeord:

14. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

477 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Positiv dialog mellem transportudvalg og ITD.

Positiv dialog mellem transportudvalg og ITD.

 

ITD står stærkt, og det er en brancheorganisation i vækst, som medlemmerne af Folketingets Transportudvalg tirsdag formiddag besøgte i ITD’s hovedsæde i Padborg.

 

Og medlemsvæksten var en del af den stolte fortælling om ITD på mødet, hvor der var en positiv dialog om flere emner. Et af de væsentligste emner var køre- og hviletidsområdet, hvor ITD kvitterede for et godt politisk arbejde med den nye lov L158.

 

Det fortæller ITD’s formand Gert Jakobsen.

- Vi takkede politikerne, fordi der har været et rigtig godt samarbejde med branchen på ”Loven om lempelse af sanktions- og frakendelsesregler på køre- og hviletidsområdet”, fortæller han.

Pakke præsenteret

- Og så fik vi lov til at præsentere vores unikke køre- og hviletidspakke i samarbejde med TachoWeb, som politikerne var meget interesserede i, fordi vi her har en unik statistik, hvor ITD i fem år har registreret over 42 millioner køretimer. Servicen er en digital egenkontrol af overtrædelser af lastbilernes køre- og hviletidsregler, og egenkontrollen har sikret, at antallet af alvorlige og meget alvorlige overtrædelser er faldet markant, siger Gert Jakobsen og tilføjer, at ITD i december 2016 via pakken kontrollerede køre- og hviletimer hos 12.300 chauffører.

 

Et af de andre væsentlige emner under besøget var rekruttering til branchen, fortæller ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

 

- Næsten 50 procent af de danske lastbilchauffører er over 50 år, hvilket betyder, at vi inden for 5 til 10 år kommer til at mangle arbejdskraft. Så rekruttering og branchens image generelt er en opgave, som vi er nødt til at hjælpe hinanden med at løse, så vi også kan få kvalificerede medarbejdere i transportbranchen i fremtiden, siger hun.

Flere emner debatteret

Derudover blev der også snakket om investeringer i infrastruktur, PostNords økonomiske krise og EU-Kommissionens forslag til en vejpakke.

 

Foruden repræsentanter fra ITD deltog Steen Bundgaard, direktør for Danske Busvognmænd, også i mødet.

 

Inden besøget ved ITD’s hovedsæde fik politikerne en kort, guidet bustur gennem Padborg for at se, hvor byens mange transport- og logistikvirksomheder ligger.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com