Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Postchauffør vandt foran grisechauffør

Søgeord:

28. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den 26-årige lastbilchauffør Simon Helbo Nielsen, Allingåbro på Djursland, vandt i weekenden den anden regionale runde i Scanias chaufførkonkurrence Young European Truck Driver 2014.

Den 26-årige lastbilchauffør Simon Helbo Nielsen, Allingåbro på Djursland, vandt i weekenden den anden regionale runde i Scanias chaufførkonkurrence Young European Truck Driver 2014.Runden blev afviklet hos aut. Scania-forhandler Im. Stiholt A/S i Aalborg, hvor deltagerne dystede i at køre så trafiksikkert og brændstoføkonomisk som muligt med lastbil.

 

Simon Helbo Nielsen har i syv år kørt for Post Danmark i Aarhus med bl.a. 25 meter lange modulvogntog mellem Post Danmarks terminaler. Han vandt foran den 29-årige Ingvardt Bødker fra Randers, der til hverdag kører med levende grise hos Jysk Svinetransport.

 

I alt 10 lastbilchauffører havde kvalificeret sig til konkurrencen via en online teoriprøve i bl.a. færdselsregler, lastbilteknik, lastsikring og køre-/hviletidsregler. I Aalborg blev deltagerne stillet over for endnu en teoriprøve samt præcisionskørsel på en udfordrende manøvrebane samt økonomikørsel i normal trafik. Simon Helbo Nielsen vandt i overlegen stil som topscorer i både teoriprøve og manøvrekørsel, mens han blev nr. 3 i økonomikørslen.

De to bedste videre

Som nr. 1 og 2 i konkurrencen i Aalborg har Simon Helbo Nielsen og Ingvardt Bødker sikret sig deltagelse i finalen i den danske del af Young European Truck Driver.

 

Til august mødes de otte bedste chauffører fra de i alt fire regionale konkurrencer, der afvikles hos de danske Scania-forhandlere.

 

Vinderen af den danske finale kvalificerer sig til den europæiske finale mod de dygtigste chauffører fra de 24 øvrige europæiske deltagerlande. På europæisk plan forventer Scania op imod 20.000 deltagere i konkurrencen om 1. præmien - en fabriksny Scania lastbil til en værdi af 750.000 kr.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com