Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

PostNord på rette vej

Søgeord:

2. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

821 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Koncernen er tilfreds med første kvartal.

-E-handlen fortsætter med at vokse med imponerende styrke. Logistikmarkedet vokser, men i skarp konkurrence. Brevmarkedet er kendetegnet ved faldende mængder. I denne markedssituation fortsætter vi den kurs, vi har lagt, med i højt tempo at omstille vores virksomhed til at imødekomme nye behov og forudsætninger, konstaterer Håkan Ericsson, administrerende direktør og koncernchef i PostNord.

 

-Koncernens driftsresultat udgjorde i 1. kvartal SEK 300 mio. (312 mio.). Nettoomsætningen ekskl. erhvervelser og valuta faldt med fire procent i forhold til samme kvartal sidste år som følge af faldende brevmængder. Volumennedgangen skyldes delvist kalendereffekten i forbindelse med den tidlige påske. Vores stærke omstillingsarbejde forløber som planlagt, og med lavere driftsomkostninger har vi kunnet opveje faldet i indtægter.

E-handel vokser fortsat

-Den positive udvikling i e-handlen i Norden fortsætter. Vores B2C-mængder voksede med 12,4 procent i forhold til samme kvartal 2015. PostNord befæster løbende sin position som netbutikkens foretrukne valg ved at tilbyde specialistkompetencer og en konkurrencedygtig tjenesteportefølje, der opfylder kundernes behov. 1. april lancerede vi tjenesten MyPack i Europa, som betyder, at vores e-handelskunder nemt kan nå privatpersoner i Europa. Det sker i kraft af vores samarbejde med DPD, som har Europas måske bedste udleveringsnet.

Dansk opkøb

Det danske G.P. Spedition blev erhvervet som et led i vores strategi om at udvikle et harmoniseret nordisk totaltilbud. Med denne erhvervelse styrker vi det samlede tilbud inden for tung logistik i forbindelse med primært dansk og intra-nordisk logistik. PostNord er allerede en stor og bred logistikaktør i Sverige og Norge. Med udvidelsen i Danmark og sidste års erhvervelse af UPK i Finland har vi styrket vores grænseoverskridende logistiktilbud til kunder i alle de nordiske lande.

Hovedtal:

•Nettoomsætning SEK 9.638 mio. (10.033 mio.).

•Driftsresultat SEK 300 mio. (312 mio.).

•Periodens resultat SEK 219 mio. (203 mio.).

•Resultat pr. aktie SEK 0,11 (0,10).

•Pengestrømmen fra driftsaktiviteter udgjorde SEK 211 mio. (1.140 mio.).

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com