Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

PostNord-præcisering

Søgeord:

13. september 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2247 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Klubformand påpeger fejl i online-artikel.

Transport-Tidende bragte 25. august på hjemmesiden artiklen ” ITD: Staten må afvikle PostNord”. Klubformand Eigil Johannesen, HK Post & Kommunikation, har påpeget to faktuelle fejl i indledningen til artiklen.

Dels fremgik det åbenlyst fejlagtigt i den oprindelige artikel på hjemmeside, at PostNord beder om 3,2 milliarder kroner i støtte fra virksomhedens statslige ejere.

PostNord har derimod bedt om 2,3 milliarder kroner i støtte, for at kunne betale fratrædelsesgodtgørelse til de 4.000 ud af i alt 8.500 ansatte i PostNord Danmark - heraf mange tidligere tjenestemandsansatte – der skal afskediges for at gøre post- og logistikselskabet til en overskudsgivende forretning.

Eigil Johannesen mener også det er forkert, når det i artiklens indledning fremgår at staten ”igen” skyder ”yderligere” skattekroner i PostNord.

- Der er mig bekendt ikke tilført statslige midler til PostNord siden Post Danmark blev privatiseret. Tværtimod måtte Post Danmark betale et milliardbeløb for goodwill til Staten. Ejerne har også efterfølgende trukket store beløb ud af PostNord i udbytte, siger Eigil Johannesen til Transport-Tidende.

Lidt for flot

I artiklen anbefaler ITD’s adm. direktør Carina Christensen, at PostNord afvikles, da brancheorganisationen mener en stor del af forretningsgrundlaget for virksomheden er væk, på grund af de faldende brevmængder.

»Posten er i høj grad digitaliseret, og PostNords satsning på markedet for stykgods- og pakker med danske skattekroner i ryggen er helt uacceptabel. Der er tale om et statsejet selskab, der på favorable vilkår konkurrerer direkte mod private aktører i et presset marked, udtalte Carina Christensen.

Eigil Johannesen er ikke enig.

- Jeg syntes ITD’s pressemeddelelse giver et forkert indtryk af PostNords situation. Når vi taler stykgods og logistik, så er der ingen synergi med brevforretningen. Det er der kun på pakkerne, som altid har været en del af PostNords forretning, siger Eigil Johannesen og tilføjer:

- Det virker også temmelig flot, når ITD mener at PostNord bør nedlægges. Det vil være dumt, hvis Staten bare smider hele sin investering og dermed skatteydernes penge væk. Når det gælder PostNords befordringspligt (pligten til at omdele brevpost/red.), så vil den skulle sendes i udbud. Her skal man huske, at Staten i dag ikke betaler PostNord for at opfylde befordringspligten. Det vil man skulle i fremtiden, hvis brevuddelingen sendes i udbud, siger Eigil Johannesen.

Stort pres

Klubformanden lægger ikke skjul på, at PostNords vanskelige situation lægger et stort pres på medarbejderne.

- Det er altid en meget ubehagelig situation for medarbejderne i enhver virksomhed med underskud, der står over for fyringer. Det er ikke anderledes i PostNord. Men når det tager så lang tid, at finde en løsning så øger det frustrationen. Oven i kommer den politiske debat og de mange usaglige udsagn om PostNord, der har været fremme i debatten i medierne, som skaber endnu mere utryghed. Derfor håber vi naturligvis også på en snarlig og konstruktiv løsning, slutter Eigil Johannesen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com