Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

PostNord-regning nej tak

Søgeord:

24. februar 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

688 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD: Regningen fra PostNord skal ikke sendes til vognmændene

 

Den politiske redningsplan for PostNord må ikke skævvride konkurrencen i transport- og logistiksektoren, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen. Hun opfordrer politikerne til at tænke sig godt om, inden de fastlægger de videre rammer for PostNords virke.

 

- Vi vil gerne sende et helt klart budskab til politikerne om, at genopretningsplanen for PostNord ikke må gå ud over de danske transport- og logistikvirksomheder. PostNord har allerede meldt ud, at de for at genoprette deres skrantende økonomi vil satse endnu mere offensivt på tredjepartslogistik, og at de i fremtiden vil tjene penge på levering af pakker og stykgods. Det skaber bekymring i branchen, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, vejgodstransportens brancheorganisation.

Udmeldingen kommer på baggrund af de verserende politiske forhandlinger om PostNords fremtid i Danmark. Carina Christensen mener, at det er en farlig vej at gå, hvis PostNord får lov til at gå målrettet efter en massiv udvidelse af deres transport- og logistikforretning.

 

- Vi vil se en skævvridning i markedet, hvis man fra politisk hold lader et statsligt selskab vokse betydeligt indenfor transport- og logistikmarkedet. Det vil få konsekvenser for en stor del af de danske transport- og logistikvirksomheder. Transportvirksomhederne er afhængige af ordentlige rammevilkår for vækst. Det forudsætter blandt andet et afbalanceret liberaliseret marked for godstransport, siger Carina Christensen, og beskeden til partierne på Christiansborg er helt klar:

 

- Min klare opfordring til partierne er, at de i deres afgørelser om PostNords fremtid denne gang ser nøgternt og realistisk på fremtidsudsigterne for postvirksomheden og gør alt for ikke at ødelægge et i forvejen stærkt konkurrenceudsat marked. Man skal ikke løse PostNords problemer ved at skabe et nyt for transport- og logistikvirksomhederne. Regningen skal ikke sendes til vognmændene, siger Carina Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com