Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

PostNord taber stadig penge

Søgeord:

30. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

557 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dansk Erhverv: Blodrøde PostNord Danmark-tal bør bekymre.

 

Dansk Erhverv, der har en række af PostNords Danmark konkurrenter som medlemmer, udtrykker bekymring over selskabets underskud på cirka 200 millioner svenske kroner i årets første kvartal.

 

Det netop offentliggjorte regnskab for PostNord i Danmark viser atter blodrøde tal.

 

- Det er stærkt bekymrende, at PostNord Danmark igen-igen har dundrende underskud. Der meldes, at årsagen er faldende brevmængder og mange ansatte på gamle og dyre kontrakter. Vores bekymring går på, om de penge, som PostNord Danmark modtager fra staten, vil gå til også at udsætte vores medlemmer inden for transport og logistik for unfair konkurrence, siger Jakob Tietge, fagchef for forretningsservice i Dansk Erhverv.

 

Milliarder fra staten må ikke medføre unfair konkurrence

I oktober 2017 blev ejerne af PostNord enige om at skyde 1,7 milliarder i selskabet. Den danske stat stod for 1,4 milliarder af det bidraget. Det er meldt ud, at pengene blandt andet skal bruges til at betale for kompensation til kommende afskedigelser af tjenestemænd. EU skal dog godkende den del af løsningen, der vedrører danske forhold, og det trækker ud.

 

- Det er klart uhensigtsmæssigt, at løsningen trækker ud. For afviklingen af PostNord Danmarks forpligtigelser overfor tjenestemænd er en hjørnesten i forhold til at kunne privatisere selskabet.   Men det er som sagt væsentligt for os, at skatteborgernes penge ikke bliver brugt til at dumpe priserne på en række områder, hvor vores medlemmer allerede opererer, for at vinde markedsandele, siger Jakob Tietge.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk