Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

PostNord: Udbytte på 128,8 mio. til ejerne

Søgeord:

24. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2269 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Generalforsamlingen i går hos PostNord besluttede blandt andet at udlodde et udbytte på 128,8 mio. svenske kr. til selskabets ejere. Samtidigt blev bestyrelsesformand Jens Moberg genvalgt.

Generalforsamlingen i går hos PostNord besluttede blandt andet at udlodde et udbytte på 128,8 mio. svenske kr. til selskabets ejere. Samtidigt blev bestyrelsesformand Jens Moberg genvalgt.På generalforsamlingen forklarede administrerende direktør og koncernchef Håkan Ericsson blandt andet for, hvorfor der 31. marts er indført en ny organisationsstruktur med nationale enheder, der har ansvar for produktion og salg i hvert enkelt land.

 

Samtidig lægges ejerskab til produkter og ydelser ind i to nye forretningsområder, Mail samt Allocation og Logistics.

 

De nye forretningsområder får ansvar for at udvikle og samle attraktive tilbud, der omfatter hele koncernens virksomhed.

Øget effektivitet

Med den nye organisation vurderer PostNord, at der er basis for en mere effektiv drift med bl.a. færre lederniveauer og mindre administration.

Der er samtidig nedsat en strategisk koncernenhed for e-handel, der skal skabe yderligere fokus og styrke koncernens sortiment på dette vækstområde.

 

PostNord AB ejes 40 procent af den danske stat og 60 procent af den svenske stat og er moderselskab i PostNord-koncernen. Der er en stemmefordeling på 50/50 mellem de to stater.

 

Den danske stat var på generalforsamlingen repræsenteret af Michael Birch, selskabsdirektør i Transportministeriet i Danmark, og den svenske stat var repræsenteret af Christine Leandersson, ministersekretær i Finansdepartementet i Sverige.

Udbytte og medlemmer

Generalforsamlingen besluttede blandt andet at fordele selskabets overskud - efter bestyrelsens indstilling om at udlodde 0,0644 svenske kr. pr. aktie til aktionærerne, i alt 128,8 mio. svenske kr.

Desuden blev det besluttet, at bestyrelsen består af otte valgte medlemmer samt suppleanter. Som formand for bestyrelsen genvalgtes Jens Moberg.

 

Til bestyrelsen genvalgte generalforsamlingen også Mats Abrahamsson, Gunnel Duveblad, Christian Ellegaard, Sisse Fjelsted Rasmussen, Torben Janholt og Anitra Steen.

 

Generalforsamlingen valgte Magnus Skåninger som nyt bestyrelsesmedlem. Han er departementsråd og enhedschef for Enheden for statslige selskaber i Finansdepartementet i Sverige.

Økonomiske mål

Generalforsamlingen vedtog følgende mål vedrørende selskabets kapitalstruktur:

 

At graden for nettogældsætning ligger mellem 10 og 50 procent. Nettogældsætningsgrad defineres som nettogæld divideret med egenkapital.

 

Samtidigt er målet en forrentning af den operative kapital på 10,5 procent. Forrentning af operativ kapital defineres som driftsresultat divideret med gennemsnitlig operativ kapital.

 

Målet for udbytte ligger samtidigt mellem 40 og 60 procent af årets resultat.

De økonomiske mål er langsigtede og vurderes over en periode på tre til fem.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com