Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

PostNord-udvikling bekymrer Dansk Erhverv

Søgeord:

2. november 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1513 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stigende PostNord underskud øger bekymring i erhvervslivet.

 

Det seneste kvartalsregnskab fra PostNord viser, at det går den gale vej for det svensk-danske post-, pakke og logistikselskab. Justeret for ekstraordinære udgifter til afskedigelser steg underskuddet med 30 mio. kr. i forhold til samme kvartal året før og udgjorde 239 mio. kr. for dette kvartal.

 

Dansk Erhverv, der har en række af PostNords konkurrenter som medlemmer, udtrykker bekymring over det stigende underskud i PostNord.

 

- Det er ikke muligt præcist at læse i regnskabet, på hvilke forretningsområder underskuddet er øget. Men vi hører fra vores medlemmer indenfor transport og logistik, at PostNord har bemærkelsesværdige lave priser i markedet indenfor de nye forretningsområder, som PostNord vil vokse indenfor. Vi er derfor bekymrede for, om det stigende underskud hos PostNord også skyldes dette. Det er jo svært for private virksomheder at konkurrere, hvis PostNord med statskassen i ryggen fortsat får lov til at opbygge stadig større underskud. I sidste ende er der jo kun skatteyderne til at finansiere det, siger fagchef for forretningsservice i Dansk Erhverv, Jakob Tietge.

Unfair konkurrence

- Vores bekymring bliver kun forstærket af, at den danske og svenske stat har valgt at tilføre selskabet ny kapital på hele 670 mio. svenske kr. Hvis disse skattekroner også kan gå til at udkonkurrere vores medlemmer, er det en helt uacceptabel situation. Vi har derfor brug for, at politikerne på en eller anden måde sikrer sig, at den nye kapital ikke medfører unfair konkurrence i Danmark, siger Jakob Tietge.

 

Tjenestemænd

Dansk Erhverv har været åben overfor, at PostNord tilføres ny kapital på den betingelse, at det går direkte til afviklingen af et stort antal tjenestemandsansatte i virksomheden. Her har den danske stat yderligere forpligtet sig til at afholde 1,5 mia. svenske kroner til opsigelse af tjenestemænd hos PostNord.

- Vi har anset afviklingen af PostNords forpligtelser overfor tjenestemænd som en nødvendig forudsætning for at kunne privatisere selskabet. Når PostNord ønsker at udvide udenfor kerneforretningen med post i fuld konkurrence med andre virksomheder, må en naturlig konsekvens være at selskabet hurtigst muligt privatiseres. Det er ikke rimeligt, at PostNord kan gennemføre sin vækststrategi på nye markeder med statskassen i ryggen, siger Jakob Tietge.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com