Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- PostNords problemer skyldes ikke "historiske årsager"

Søgeord:

8. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

674 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar af Carina Christensen, adm. dir. i ITD.

 

Kommentar fra administrerende direktør i ITD, Carina Christensen:

 

"Ifølge Danmarks Radio er konklusionen i et lækket notat fra Finansministeriet, at staten godt kan skyde endnu flere skattekroner ind i PostNords underskudsforretning uden at bryde reglerne for EU-statsstøtte. En ekspert udtaler, at man ifølge EU-reglerne godt kan støtte en statsejet postvirksomhed, hvis det sker i en bestræbelse på at hjælpe selskabet af med en byrde, som det hænger på af såkaldte historiske årsager.

 

Mest af alt må dette vist opfattes som en politisk prøveballon. Vi køber i hvert fald på ingen måde den forklaring i transport- og logistikbranchen.

 

PostNords aktuelle problemer er ikke opstået af historiske årsager. De skyldes i høj grad beslutninger truffet i PostNord i nyere tid, hvor man ikke udviste rettidig omhu i forhold til de faldende postmængder, samtidig med at man i den grad var forblændet af at ville være Nordens førende logistikudbyder. Det, som vi ser i dag, er i væsentlig omfang resultatet af færre og færre breve kombineret med en fejlslået ekspansionsstrategi i PostNord, som ikke kan bortforklares som ”historiske årsager”.

For os er sagen fortsat helt klar. Den danske stat skal ikke tage endnu en dårlig beslutning og poste flere penge i det sorte hul, som Postnord har udviklet sig til. Konkurrencen er i forvejen benhård på transportmarkedet og fortjenesten lille. Vi ser i ITD ingen som helst grund til, at man med skattefinansierede midler åbner yderligere op for at skabe plads til en stor statslig transport- og logistikvirksomhed, der kan trykke priserne helt ned under gulvet på pakker og stykgods.


Vi følger den politiske beslutningsproces i denne sag helt til dørs, og vi vil gøre vores til, at man politisk ikke træffer beslutninger, der vil ødelægge markedet for de private transport- og logistikvirksomheder, som vi er meget stolte af. Posten skal frem ja, men ikke for enhver pris, og i hvert fald ikke så det rammer stykgods og pakkemarkedet. Husk det, når I sidder ved forhandlingsbordet. Og lad være med at bortforklare det med ”historiske årsager”."

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com