Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Pres på pirater skal fastholdes

Søgeord:

17. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

De somaliske pirater, som i årevis har kapret skibe og taget gidsler i Adenbugten langs Afrikas kyst, er så godt som forsvundne.

De somaliske pirater, som i årevis har kapret skibe og taget gidsler i Adenbugten langs Afrikas kyst, er så godt som forsvundne.De seneste fire år er antallet af kapringsforsøg faldet fra 242 til bare 3 forsøg indtil videre i år, fortæller sikkerhedsfirmaet Risk Intelligence.

 

-Sikkerheden er væsentlig forbedret. Det er lykkes at stoppe langt de fleste piratoverfald med en cocktail af bevæbnede vagter ombord og en aktiv indsats fra flådestyrkerne. Forudsætningen for hele pirateriet er ikke løst eller fjernet. Der er stadig et stort arbejde, der skal gøres, før Somalia som land er tilbage som et almindeligt samfund, siger Fritz Ganzhorn, direktør for Søfartens Ledere til DR.

 

Piratangrebene ved Somalias kyst kan dog vende tilbage, hvis ikke det militære pres fastholdes: Den advarsel kommer både fra Søfartens Ledere, Rederiforeningen og Forsvarets Marinestab, det tidligere SOK.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com