Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Presset marked til debat på vognmandsmøder

Søgeord:

8. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2282 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD holder tre åbne debatmøder om vognmandsbranchen til november.

ITD holder tre åbne debatmøder om vognmandsbranchen til november.Temaet er det prispres, som vognmændene har mærket de senere år.

 

Selv om danske vognmænd har haft mere at køre med i den senere tid, er alt ikke fryd og gammen i branchen. For meldingerne fra vognmændene er enslydende i alle brancheanalyser: Det kræver det yderste af vognmanden at holde på kunderne og samtidig få et fornuftigt overskud ud af at fragte godset.

 

Det pressede vognmandsmarked tager vognmændenes brancheorganisation ITD op til debat ved en række åbne vognmandsmøder til november.

 

ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen forklarer:

 

- Vores ærinde er at få diskuteret de markedsmekanismer, der er med til at presse vores vognmænd. Spørgsmålet er, hvor grænserne for den frie konkurrence går, når vi taler lastbiltransport? Hvor meget skal politikerne styre, og hvor meget pres er en moderne vognmand nødt til at affinde sig med på et åbent marked, siger Jacob Chr. Nielsen.

Aktiv debat

Han vil selv give brancheorganisationens syn på problematikken. Til at belyse politikernes svar har ITD til hvert af møderne inviteret tre folketingspolitikere af forskellig politisk observans.

 

- Vi håber på en levende debat, hvor publikum vil spille aktivt med, og hvor vi kan få udfordret nogle af de vante forestilleringer og kæpheste, som vi måske hver især har det med at hænge fast i, når vi diskuterer vognmandserhvervets situation, siger ITD-direktøren og understreger at alle er velkomne til møderne, der har gratis adgang:

 

- Møderne er åbne for store og små vognmænd, chauffører, transportkøbere og andet godtfolk. Man bestemmer selv, om man helst vil lytte eller komme med aktive indspark, siger Jacob Chr. Nielsen.

Programmet for de tre vognmandsmøder er:

 

• Onsdag d. 6. november på Korporalskroen i Karlslunde

 

• Tirsdag d. 12. november på Bramdrupdam Kro ved Koldring

 

• Onsdag d. 13. november på Skalborg Kro ved Aalborg

 

Flere oplysninger og tilmelding på ITD’s hjemmeside www.itd.dk

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com