Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Private equity kan skade branchen

Søgeord:

12. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2319 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Økonomidirektør i Stolt Nielsen Limited, Jan Engelhardtsen, mener, at spekulative kapitalindskud i shippingbranchen kan gøre mere skade end gavn.

Økonomidirektør i Stolt Nielsen Limited, Jan Engelhardtsen, mener, at spekulative kapitalindskud i shippingbranchen kan gøre mere skade end gavn.Ifølge en ny undersøgelse fra Tufton Oceanic har Private equity selskaber pumpet godt 32 milliarder dollar i shippingbranchen. Og det er ikke tal, der skaber udbredt begejstring i branchen.

 

- Shipping er ikke en ”bliv rig i en fart-branche”. Det er en langsigtet branche, modsat private equity der per definition tænker kortsigtet. Derfor vil private equity investeringer i shipping typisk ikke bringe noget godt med sig. Private equity selskabernes indtog på shippingmarkedet risikerer at ødelægge det opsving de selv spekulerer i, siger Jan Engelhardtsen.

 

Private equity selskaber som Oaktree Capital, Apollo Global Management og Blackstone Group har investeret i tankskibe, containerskibe og bulk carriers, stiftet og opkøbt rederier, skibe og nødlidende udlån til shippingselskaber.

Det oplyser Maritime Danmark i en pressemeddelelse. /

anga
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com