Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Problemer i vente i Tyskland

Søgeord:

21. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1941 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vær opmærksom på forsinkelser.

 

Den 7. juli 2017 mødes verdens topledere til G20-møde i Hamburg. De tyske myndigheder har meldt ud, at de allerede nu begynder forberedelserne af sikkerhedsmæssig karakter, herunder grænsekontrol.

 

Speditører og andre, der arbejder professionelt med transport i Europa, skal affinde sig med, at G20-topmødet i Hamburg kan få trafikale konsekvenser de næste 2-3 uger.

 

Problem ved tysk-polsk grænse

Mandag den 19. juni 2017 var der eksempelvis voldsomme forsinkelser som følge af grænsekontrol ved den tysk-polske grænse. Lastbiler holdt i kø ved grænseovergangen i Bojanowo i 12 timer. Det var et resultat af en kø på op til 30 kilometer.

 

Karl Christensen, der er formand for Fagudvalg VEJ & BANE i Danske Speditører, fortæller, at de tyske myndigheder naturligvis ikke gennemfører grænsekontrol ved samtlige grænseovergange hele tiden, men at kontrollerne kommer uden varsel.

- De tyske myndigheder udfører grænsekontrollerne på en sådan måde, at ingen kan forudse dem. Derfor er der ikke andet at gøre, end at tage det som det kommer. Konsekvenserne i form af forsinkelser kan blive ret store. Hvis grænsekontrollerne fører til, at gods bliver hentet og/eller afleveret for sent, er det vigtigt at fortælle kunderne og samarbejdspartnerne om den tyske grænsekontrol, der er årsagen, siger Karl Christensen.

 

Sørg for god planlægning

Hvad formanden for fagudvalg VEJ & BANE derimod vil anbefale speditører og andre at planlægge efter, er de forventede forsinkelser på vejnettet omkring Hamburg lige før, under og lige efter topmødet den 7. juli.

 

- I disse terror-tider må man forvente, at de tyske sikkerhedsmyndigheder vil gøre deres ypperste for at passe på topmødedeltagerne og alle andre, der færdes i nærheden af stedet for topmødet. Vi kan formentlig også forvente demonstrationer. Derfor vil jeg råde alle i transportsektoren til i deres planlægning at tage højde for, at der kan blive tale om forsinkelser og nedsat mobilitet i Hamburg og omegn frem til nogle dage efter topmødet. Meget vil formentlig tage længere tid, end man er vant til, siger Karl Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com