Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Professionel opfinder skal lede Cargo 2000

Søgeord:

20. januar 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

998 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vivi Aakjær Jensen ny administrerende direktør.

Vivi Aakjær Jensen blev per 1. januar ansat som ny administrerende direktør i speditionsvirksomheden Cargo 2000 A/S, der er hjemmehørende i Aarhus-forstaden Højbjerg.

 

Som en af Danmarks få professionelle opfindere vil den 44-årige direktør bidrage med nye indgangsvinkler til selskabets organisation, men det er samtidig vigtigt for hende, at Cargo 2000 fremover beholder og styrker selskabets kernekompetencer.

 

Opfinder-direktør

Med 2016’s komme fulgte også en ny person i direktørstolen hos Cargo 2000 A/S.

 

Michael Halgrener, der fortsat ejer selskabet, har nemlig valgt at søge nye udfordringer internt i virksomheden, og til at efterfølge ham på posten som administrerende direktør er den østjyske erhvervskvinde og professionelle opfinder Vivi Aakjær Jensen udpeget.

 

Vivi Aakjær Jensen er uddannet akademiøkonom, men i hendes meritter er det som medstifter af den danske opfinderforening og som bestyrelsesmedlem i IFIA – den internationale forening for opfindere, der er mest iøjnefaldende. Transport-, logistik- og speditionsbranchen er ikke den, hun har beskæftiget sig mest med.

Alligevel er Vivi Aakjær Jensen ikke en helt ukendt skikkelse i Cargo 2000, hvor hun i det seneste års tid har været tilknyttet som strategisk konsulent og desuden siddet i bestyrelse hos.

 

- Jeg kendte intet til branchen, da jeg kom. Men det er jo også noget af det, der gør det spændende og udfordrende, siger Vivi Aakjær Jensen.

 

Ikke en turnaround

Tidligere i sit arbejdsliv har hun været ansat i et firma for at lave en såkaldt turnaround, hvor en underskudsgivende skal forsøges at gøres til én af slagsen, der giver overskud. Men det er ikke i tilfældet i sin nye ansættelse hos Cargo 2000, fortæller hun:

 

- Cargo 2000 har lavet overskud siden stiftelsen i 2000, så jeg er ikke ansat til at lave en turnaround. Men man har ønsket, at der skulle ske en forandring, og det kan jeg som opfinder bidrage til. Jeg vil gerne bruge opfindergenet til at komme med nye indgangsvinkler i forhold til organisation, medarbejdere og branchen, siger Vivi Aakjær Jensen.

Høj faglighed

Men ikke alt behøver at være nyt og innovativt. Cargo 2000 har også stærke kompetencer, der er oparbejdet gennem mange år, og som er vigtige at bibeholde, mener hun.

 

- Kunderne kræver høj faglighed, og det ved de, at de får hos os. Vi har nogle dygtige og erfarne medarbejdere med et højt serviceniveau. Det er vores allerstærkeste kompetence og en af de kerneværdier, jeg ønsker at beholde og styrke yderligere. For vi er nichevirksomhed, og så er det vigtigt, at man bliver ved med at lave dét, man er god til, siger Vivi Aakjær Jensen.

 

Hun tilføjer, at hun desuden ønsker at skabe værdi for kunderne ved at fortsætte med selskabets ”one-point entry service”, hvor kunderne har én fast kontakt hos en medarbejder i Cargo 2000.

I det hele taget er det selskabets medarbejdere, Vivi Aakjær Jensen fremhæver som middel til succes for Cargo 2000:

 

- Transport er ikke bare fra A til B. Der ligger mange ting bag, som er vigtige. Og går der noget galt i processen, så er det vigtigt med erfarne medarbejdere. Og hovedparten af vores medarbejdere har været i selskabet siden stiftelsen i 2000. Og vi skal hjælpe hinanden, for medarbejderne har en erfaring, jeg ikke har. Men måske kan jeg også lære dem noget og være med til at udvikle dem, siger Vivi Aakjær Jensen.

 

Cargo 2000 A/S og søsterselskabet Cargo 2000 A/S Transport beskæftiger samlet 21 medarbejdere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com