Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Projekt kvalificeres i dag

Søgeord:

8. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

902 gange

Læses i øjeblikket af:

1

E-navigation kommer nærmere i den maritime sektor.

Det danskledede e-navigationsprojekt, EfficienSea2, kommer et skridt nærmere at blive udrullet, når et kerneelement i projektet -Maritime Cloud- i dag drøftes af en gruppe internationale maritime organisationer og virksomheder.

                                                                   

Formålet med projektet, EfficienSea2 er at udvikle og udrulle e-navigation og dermed nutidig teknologi på skibene ved at indføre og udnytte moderne kommunikation, navigation og administrative systemer. Konceptet bag Maritime Cloud er udviklet af Søfartsstyrelsen i tidligere internationale projekter. Det er nu modnet så meget, at det er klar til at modtage feedback fra relevante internationale maritime organisationer og virksomheder.

 

I dag samles projektets højniveau Brugergruppe bestående af internationale organisationer og virksomheder for at diskutere konceptet bag Maritime Cloud.

 

-Vi har arbejdet med konceptet Maritime Cloud i et par år og ser meget frem til at lytte til input fra de vigtige globale maritime spillere. Vi er spændte på at høre deres perspektiver på, hvordan en sådan global kommunikationsinfrastruktur kan styres og hvilke forretningsmodeller, der kan understøtte den, fortæller Bjørn Borbye Pedersen, Søfartsstyrelsen.

Gruppen består af internationale maritime organisationer så som ICS, BIMCO, CESMA, IALA og Nautical Institut, teknologivirksomheder som Ericsson, Maersk Maritime Technology og IBM samt potentielle e-navigation service leverandører og myndigheder.

 

Søfartsstyrelsen forventer, at første udgave af Maritime Cloud ligger klar i projektet inden udgangen af 2016. Næste skridt er at færdiggøre digitale services indenfor områderne, navigation, automatisk rapportering og monitorering af emissioner fra skibe, som vil øge effektiviteten og sejladssikkerheden.

 

-Hvis ambitionen om at skabe en global infrastruktur skal lykkes, er det afgørende at have de vigtigste globale interessenter med. Det er positivt at se, at andre projekter i Sverige og Sydkorea har valgt at basere deres løsninger på infrastrukturen i Maritime Cloud, forklarer Bjørn Borbye Pedersen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com