Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Protektionisme bekymrer rederier

Søgeord:

26. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

482 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske Rederier: Nye handelsrestriktioner er dybt bekymrende.

Selvom USA har besluttet at undtage Europa fra ny told på stål og aluminium, vækker nye restriktioner på handelen mellem USA og Kina bekymring. Der er behov for en diplomatisk indsats, så situationen ikke eskalerer, mener Danske Rederier.

 

Det skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

 

USA og Kina er de danske rederiers to største markeder med en årlig eksportværdi på henholdsvis 14,5 mia. kr. og 24 mia. kr. Med en samlet eksportværdi på i alt 38,5 milliarder kr. udgør de to lande ca. 23 pct. af rederiernes samlede marked.

Handelskrig

Det vækker derfor bekymring i Danske Rederier, at Donald Trump torsdag har meddelt, at USA indfører straftold på kinesiske varer på op mod 60 mia. dollar (363 mia. kr.). Bekymringen blev forstærket natten til fredag, da Kina offentliggjorde en plan for tilsvarende told på amerikanske varer på tre mia. dollar.

 

- En handelskrig mellem de danske rederiers to største markeder er dybt bekymrende. Dansk skibsfart er blandt Danmarks mest globaliserede erhverv og derfor helt afhængig af fortsat åben verdenshandel, siger Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier

 

Han opfordrer til, at verdens store handelsblokke skruer op for dialogen og diplomatiet, så den nuværende situation ikke eskalerer yderligere. De danske interesser er i hvert fald krystalklare i denne sammenhæng.

- Handelen mellem Kina og USA udgør 4 pct. af verdensmarkedet, så en tvist mellem de to lande vil sætte sig spor i handelsmønstre globalt. Herudover vil øgede toldsatser sende et meget skidt signal til omverden om, at mere lukkede markeder er en vej frem. Det er det ikke – det vil blot gøre forbrugerne verden over fattigere, siger Jacob Clasen, der slutter:

 

- Opfordringen fra os er klar. Alle parter – EU, USA og Kina – skal se efter løsninger ad dialogens vej, og gør alt for at undgå en skadelig handelskrig. Det er helt afgørende, at alle parter bestræber sig på at undgå at handelskonflikten løber løbsk, og i stedet finder en løsning ved forhandlingsbordet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com