Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Protester fra ITD

Søgeord:

15. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

3479 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Køre-hviletidssanktioner skal på plads.

De nyligt vedtagne ændringer i sanktioner på køre- og hviletidsområdet er banebrydende for den danske transport- og logistikbranche, fordi de endelig vil sikre proportionalitet i sanktionerne. Men implementeringen af de nye sanktioner er efter 2½ måned stadigvæk ikke sket.

 

I en tidligere udmelding fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet lyder det, at der kan gå op til et år fra lovens vedtagelse til den endelige ikrafttrædelse. Allerede for nogle uger siden gjorde den samlede transportbranche opmærksom på problemerne, men et svar fra transportminister Ole Birk Olesen løser det ikke, for han afventer en melding fra justitsministeriet, har han meddelt organisationerne.

 

- I ITD er vi ikke tilfredse med transportministerens svar, der nu sender bolden videre til justitsministeren. Det kan ikke være rigtigt, at vognmænd og chauffører skal sættes i en lovløs tilstand, fordi politi og anklagemyndighed administrerer og rejser sigtelse efter den gamle lov, som Folketinget har vedtaget at ændre, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent hos ITD.

 

Samlet branche 

En samlet transportbranche bakker op om den nye lov, og lovens vedtagelse fandt også bred tilslutning i Folketinget. I henhold til de nye sanktioner straffes de mindre forseelser knap så hårdt, men til gengæld slås der hårdt ned på alvorlige overtrædelser og systematisk snyd. Den nye lov betyder også, at chaufføren kan beholde sit personbilskørekort i sager, hvor han frakendes retten til at køre lastbil.

 

- Vi anerkender, at det kan tage lidt tid, før politiet og anklagemyndigheden kan administrere den nye lovgivning. Men hvis det er tilfældet, så må det korrekte være at sætte sagerne i bero, og heldigvis er der domstole, der har valgt den praksis. Det vil dog betyde, at sagerne hober sig op, og det kan ikke være rigtigt, at chaufførerne og branchen skal holdes hen i det uvisse i et år eller mere, siger Jørn-Henrik.

ITD forventer, at justitsministeren hurtigt kommer med et klart svar, så alle instanser arbejder efter de samme regler.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com